Ćerke lažno optužile oca da ih je silovao: Rašid već godinu dana nevin leži iza rešetaka!

01.04.2021

14:21

0

Autor: J.B.O.

Priznale su da su ga lažno prijavile za silovanje da bi mu se osvetile jer im je branio da izlaze

Ćerke lažno optužile oca da ih je silovao: Rašid već godinu dana nevin leži iza rešetaka!
Copyright Pixabay

Rašid Garifulin iz Baškortostana u Rusiji već godinu dana leži u pritvoru zbog optužbi za silovanje, iako je najverovatnije nevin. Naime, njega su ćerke lažno optužile da ih je silovao. Nakon što su priznale da su oklevetale oca, sud je naložio ponovno suđenje, a supruga sada moli da Rašida puste na slobodu.

Ćerke su priznale da su ga lažno prijavile za silovanje da bi mu se osvetile jer im je branio da izlaze. Nakon godinu dana dočekale su da ga vide u sudnici i želele su da mu potrče u zagrljaj, ali ih je obezbeđenje sprečilo, dok je otac samo uspeo da izusti da im oprašta.

Rašid, koji je u nesreći na poslu ostao bez ruke, i njegova supruga imaju petoro dece. Upravo ga je supruga prijavila za silovanje kada su joj se ćerke stare 15 i 20 godina poverile da ih otac seksualno zlostavlja.

– Rekla mi je: “Mama, da li znaš da me je tata pipkao, silovao?” Odmah sam je upitala kako, gde… Bila sam u panici i odletela sam u policiju. Pitale su me ćerke gde idem, samo sam rekla da ću se brzo vratiti – priča Rašidova supruga Rakilija kako je pokrenut proces protiv njenog muža.

Istog dana policija je upala u njihov dom i uhapsila Rašida. Pokrenut je krivični postupak, njemu je određen pritvor, a tek nakon izvesnog vremena su ćerke priznale da su čitavu priču izmislile.

Kako prenose ruski mediji, sukob u porodici je počeo kada je najstarija ćerka Sivar našla dečka. Rašid nije odobravao njihovu vezu i branio je ćerki da izađe iz kuće. Nekoliko puta ju je i zaključao u sobu, ali i ošamario. Tada je ona odlučila da slaže da ju je otac silovao kako bi mu se osvetila.

– Ni slutila nisam da će posledice biti ovakve. Kajem se što sam to uradila – rekla je ćerka.

Profimedia

Istragom nije moglo da bude ustanovljeno da li je bilo seksualnog odnosa između oca i ćerki. Lekar koji je pregledao sestre nije mogao da pruži siguran odgovor na to pitanje.

Advokat odbrane ističe da ni tokom prvog procesa nije bilo dovoljno dokaza da se njen klijent osudi.

– U slučaju silovanja mora da bude povreda, modrica. U ovom slučaju ginekolog nije pronašao ništa, a veštak je ustanovio da moj klijent nije pedofil – navela je advokatica Gazinur Kagarmanova.

Rašidova supruga sada menja iskaz i kaže kako njen suprug nikako nije mogao da napastvuje ćerke.

– Živimo zajedno 22 godine, ne verujem da je to mogao da uradi – kaže supruga.

I prijatelji porodice kažu da sumnjaju u priču ćerki. I oni su uvereni da nije sposoban da izvrši takav zločin.

Pročitajte još:

Ostaje na sudu da još jednom pregleda dokaze. Naložena je ponovna istraga i očekuje se da lažno optuženi otac bude pušten na slobodu. Tužilac je prethodno tražio da bude osuđen na 21 godinu zatvora. Sud se taman spremao da donese presudu kada su u javnost isplivali novi iskazi ćerki, zbog čega je naloženo novo suđenje.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike