Džil Bajden napravila gaf zbog kojeg joj se smeje ceo svet: Pokušala da izgovori rečenicu na španskom, pa joj se zapetljao jezik (VIDEO)

01.04.2021

16:30 >> 16:39

0

Prva dama Amerike postala je hit na društvenim mrežama

Džil Bajden napravila gaf zbog kojeg joj se smeje ceo svet: Pokušala da izgovori rečenicu na španskom, pa joj se zapetljao jezik (VIDEO)
Copyright Tanjug/Mandel Ngan/Pool via AP

Govor koji je prva dama Sjedinjenih Američkih Država Džil Bajden održala u Kaliforniji privukao je veliku pažnju na društvenim mrežama jer je, dok se u sredu obraćala okupljenima, pogrešno izgovorila rečenicu na španskom jeziku.

Džil se pojavila sa guvernerom Kalifornije Gavinom Njusomom u Delanu, gde se obratila farmerima na rođendan Sesara Čavesa, koji se smatra vođom radničke klase i latinoameričkim aktivistom za građanska prava.

Tom prilikom ona je pokušala da izgovori rečenicu “Si Se Puede!” (“Da, mi to možemo”) na španskom, ali joj izgovor poslednje reči nije bio baš najbolji, zbog čega su se korisnici Tvitera odmah aktivirali kako bi je ismejali.

I lokalne novine “Fresno Bee” pisale su o ovom njenom gafu.

Ovu frazu popularizovao je Čaves sa Dolores Huertom, koja je sa njim bila suosnivač organizacije Ujedinjenih farmera. Ona je sedamdesetih godina 20. veka bila moto ove grupacije, a tada su je usvojile i druge aktivističke grupe.

Džil je ovu rečenicu tačno izgovarala ranije, kada se u nekoliko navrata obratila farmerima u cilju da ih podstakne da se vakcinišu.

Prva dama SAD rekla je da je Čaves velika inspiracija njenog muža, istakavši da je predsednik svoju karijeru počeo “inspirisan pokretom za ljudska prava”.

– Kao predsednik, Džo se bori za one čiji se glas često ne čuje. On veruje da našim poslom treba da upravljaju pravda i humanost – rekla je između ostalog Džil.

Pročitajte još

Onlajn zajednica, kao što se pokazalo u više navrata, ni ovog puta nije imala milosti prema njoj, pa je Tviter preplavljen ismevačkim komentarima.

“Zamalo”, “Zbog Džil Bajden Pegi Hil zvuči kao da joj je španski maternji jezik” samo su neki od komentara, dok je jedan od korisnika već naravio gif sa Džil i nespretno izgovorenom rečju.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike