"Pušio sam krek na svakih 15 minuta": Hanter Bajden u skandaloznoj biografiji progovorio o porocima i aferi sa ženom pokojnog brata

06.04.2021

14:24

0

Sin američkog predsednika opisao je svoj burni život u memoarima koji su se danas pojavili u prodaji

"Pušio sam krek na svakih 15 minuta": Hanter Bajden u skandaloznoj biografiji progovorio o porocima i aferi sa ženom pokojnog brata
Copyright Printscreen Youtube/CBS Sunday Morning

Sin američkog predsednik Džoa Bajdena, Hanter, vodio je veoma buran život, a sada je o nekim šokantnim detaljima progovorio u memoarima “Lepe stvari”, koji su se danas pojavili u prodaji. Mediji su već pisali da u njima pominje i period kad se zaposlio u ukrajinskoj kompaniji “Burizma”, pokušavajući da se odbrani od navoda da je odgovoran za malverzacije, a sada su još neki detalji dospeli u javnost.

Memoari su naziv “Lepe stvari” dobili prema mantri koju je njegov brat Bo imao tokom bolesti.

– To je bio naš kod za obnovljeni pogled na život – napisao je Hanter i dodao da je bratu obećao da će ostati jak i priseban nakon njegove smrti.

– Tada nisam ni slutio koliko ćorsokaka ću zaobići pre nego što konačno ispunim to obećanje – priznao je on.

Hanter je, između ostalog, otvoreno pisao o problemima koje je godinama imao sa drogom i alkoholom, kao i da je u jednom periodu sam pripremao svoj krek.

Hanter Bajden; Profimedia

Hanter i njegov brat Bo imali su saobraćajnu nesreću u kojoj su izgubili majku i sestru, a on sada priznaje da taj trenutak jeste uticao na njega, ali da to nije opravdanje za odavanje porocima.

– Ne mislim da je ta tragedija uticala na ponašanje koje je dovelo do zavisnosti. Ali ja zbog nje bolje razumem zbog čega se ponekad osećam onako kako se osećam – piše Hanter.

Alkohol je prvi put probao one noći kad je njegov otac izabran za Senat 1978, kada je imao 8 godina. Dosta je pio kad je imao 14 i tada je mamuran otišao na misu na kojoj se ispovraćao tokom službe. Kad mu se treća ćerka rodila 2000. godine, počeo je još češće da pije, da bi na kraju otišao na rehabilitaciju i uspeo da ostane trezan neko vreme.

Piću se vratio 2010. godine, kada je Džo krenuo u kampanju sa Barakom Obamom. Tada je imao “velike troškove, nikakvu ušteđevinu i morao je da gradi karijeru od nule”. Posle smrti brata Boa naredne četiri godine išao je “nizbrdo”, a tek kada mu se brak raspao, ponovo je otišao na rehabilitaciju.

– Davio sam se u alkoholu – piše on.

Kada mu je 2016. godine neko ponudio kokain, on ga je prihvatio, pa je posle nekog vremena počeo redovno da ga kupuje.

– U prve dve nedelje potrošio sam nekoliko hiljada dolara na krek – navodi se u memoarima, gde otkriva i da je beskućnica koja mu je bila dilerka živela pet meseci sa njim u stanu.

U proleće 2018. postao je toliko zavistan da je “pušio krek na svakih 15 minuta”.

– Nisam spavao. Nijednog sata. Dan i noć su se smenjivali i smenjivali – piše on.

Kući se vratio iste godine, a porodica je pokušala da mu pomogne da se izvuče iz krize. Tada je upoznao i svoju suprugu Melisu Koen, s kojom se venčao nedelju dana kasnije.

Skandalozna veza sa udovicom pokojnog brata

Hejli i Hanter su se zbližili nakon što je njegov brat, a njen suprug preminuo. Njegova tadašnja supruga Kejtlin otkrila je poruke koje su razmenivali.

– To joj je dalo dovoljno izgovora – bio sam bolesnik koji je spavao sa ženom svog brata – napisao je Hanter.

Pročitajte još

Jedno vreme Hejli i Hanter su živeli zajedno, ali to nije potrajalo.

– Bila je to velika greška, greška u rasuđivanju koja se rodila u tragičnom trenutku – priznao je on u memoarima, napisavši da su 2018. pokušali da obnove vezu kad se on opet otreznio, ali da to nije uspelo, zbog čega se osećao “kao promašaj epskih razmera”.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike