Iran najavio osvetu za incident u nuklearnom postrojenju

12.04.2021

08:46 >> 08:48

0

Jučerašnji incident u nuklearnom postrojenju Netanc, zvanični Teheran je okarakterisao kao čin nuklearnog terorizma

Iran najavio osvetu za incident u nuklearnom postrojenju
Copyright Tanjug/Planet Labs Inc. via AP

Vlasti Irana optužile su Izrael za incident u podzemnom nuklearnom postrojenju Netanc i najavljuju osvetu, prenela je danas iranska državna televizija izjavu ministra spoljnih poslova Irana Muhameda Džavada Zarifa.

Jučerašnji incident u nuklearnom postrojenju Netanc, zvanični Teheran je okarakterisao kao čin “nuklearnog terorizma” i saopštio da zadržava pravo da preduzme odgovarajuću akciju protiv izvršitelja.

Pročitajte još:

– Cionisti žele da nam se svete zbog napretka koji postižemo u ukidanju sankcija. Javno su saopštili da nam to neće dozvoliti. Ali, mi ćemo se osvetiti cionistima – najavio je Zarif, prenosi Rojters.

Izraelske vlasti ovoga puta nisu zabranile medijsko izveštavanje o ovom slučaju, kao što je to bila praksa u prethodnim, sličnim situacijama.

Naprotiv, izraelski mediji su u velikom broju izveštavali o incidentu u Netancu, a javni radijski servis Izraela je učinio neobičan korak dalje i objavio da je izraelski Mosad “odigrao centralnu ulogu”, preneo je ranije londonski Gardijan.

Iranske vlasti danas su takođe saopštile da je identifikovana osoba koja je prekinula napajanje električnom energijom nuklearni pogon Natanc, preneo je iranski sajt Nurnjuz pozivajući se na svoje izvore u obaveštajnoj zajednici.

– Identifikovan je počinilac i preduzete su sve mere da se uhapsi ta osoba, odgovorna za obustavu elektro napajanja u jednoj od hala pogona Netanc – navodi se na sajtu Nurnjuz, prenosi Rojters.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike