Umro Berni Medof: Izveo je prevaru veka, "obrtao" deonice, opelješio ljude za 65 milijardi dolara!

14.04.2021

14:30

0

Autor: J.B.O.

Preminuo je prirodnom smrću u zatvoru u Severnoj Karolini, gde je služio kaznu od 150 godina

Umro Berni Medof: Izveo je prevaru veka, "obrtao" deonice, opelješio ljude za 65 milijardi dolara!
Copyright Tanjug/AP Photo/David Karp

Berni Medof, koga je “Poncijeva šema” vredna 65 milijardi dolara učinila jednim od najomraženijih kriminalaca i uništila čak i njegovu porodicu, preminuo je u 82. godini u Severnoj Karolini, gde je služio kaznu zatvora od 150 godina.

Medof je kreirao najveću investicijsku prevaru u istoriji SAD, “Poncijevu šemu” koja je od desetina hiljada ljudi otela čak 65 milijardi dolara.

On je služio 150-godišnju kaznu u saveznom zatvorskom centru u Batneru u Severnoj Karolini, a boravio je u zatvorskoj bolnici gde se lečio zbog, kako je njegov advokat nazvao, terminalne bolesti bubrega.

AP je preneo da je kralj prevare umro prirodnom smrću.

Tanjug/AP Photo/Stuart Ramson

Medof je bio predsednik njujorške elektronske berze “Nasdak”, a svoje berzanske klijente je oštetio za milijarde dolara.

Pročitajte još:

Njegova epska prevara sa deonicama, koja je izašla na videlo usred globalne finansijske krize krajem 2000-ih i koja je i dalje najveća u istoriji Vol Strita, ostavila je za sobom više od 37.000 žrtava u 136 zemalja.

Uhapšen je 11. decembra 2008. godine nakon što su ga policiji predala njegova dva sina, a krivicu je priznao 2009. godine.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike