Majk Pompeo pod istragom zbog zloupotrebe položaja: I on i njegova supruga zaposlene koristili za privatne poslove

17.04.2021

08:52

0

Od zaposlenih u Stejt departmentu on i njegova supruga tražili su se bave njhovim kućnim ljubimcem, da šalju božićne čestitke, organizuju privatne skupove

Majk Pompeo pod istragom zbog zloupotrebe položaja: I on i njegova supruga zaposlene koristili za privatne poslove
Copyright Profimedia

Bivši američki državni sekretar Majk Pompeo više od 100 puta je zloupotrebio položaj i prekršio etička pravila tražeći od zaposlenih u Stejt departmentu da obavljaju privatne poslove za njega i njegovu suprugu, saopšteno je iz službe unutrašnje kontrole američke vlade.

Od zaposlenih u Stejt departmentu Pompeo i njegova supruga tražili su se bave njhovim kućnim ljubimcem, da šalju božićne čestitke, organizuju privatne skupove i obavljaju nabavke, navodi se u izveštaju Rojtersa.

U zvaničnom dokumentu piše da je Sjuzen Pompeo dva puta tražila od službenika Stejt departmenta da joj zakazuju posete frizerskom salonu, a jedan pomoćnik državnog sekretara bio je angažovan da Pompeovom sinu obezbedi popust na smeštaj u hotelu.

Majk Pompeo je odbacio navode iz izveštaja i nazvao ga politički motivisanim dokumentom sa brojnim činjeničnim greškama.

Pročitajte još

Tokom svog mandata u Stejt departmentu Pompeo je imao zategnute odnose sa službom unitrašnje kontrole, a predsednik Donald Tramp je na zahtev državnog sekretara smenio generalnog inspektora Stiva Linika koji je istraživao slučaj Pompeo.

Majk Pompeo se smatra jednim od republikanaca koji imaju ambiciju da se kandiduju na predsedničkim izborima 2024. godine, dodaje Rojters.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Tanjug

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike