Da li je ovo trenutak kada su se prinčevi Vilijam i Hari pomirili? Prvi razgovor posle sahrane princa Filipa (FOTO+VIDEO)

18.04.2021

17:37 >> 11:17

0

Autor: M.Vukićević

Dva rođena brata su u lošim odnosima, posebno posle intervju koji su princ Hari i njegova supruga Megan Markl dali Opri Vinfri

Da li je ovo trenutak kada su se prinčevi Vilijam i Hari pomirili? Prvi razgovor posle sahrane princa Filipa (FOTO+VIDEO)
Tanjug/Victoria Jones/Pool via AP

Prinčevi, Vilijam i Hari, sreli su se “oči u oči” prvi put posle više od godinu dana – danas na sahrani princa Filipa. Dva rođena brata su u lošim odnosima, posebno posle intervju koji su princ Hari i njegova supruga Megan Markl dali Opri Vinfri, a organizatori sahrane su “hodali po jajima”, kako njih dvojica ne bi stajali jedan pored drugog. Ipak, nije išlo baš sve tako kako su oni zamišljali…

Kamera je uhvatila dvojicu prinčeva kako vode normalan razgovor pošto su izašli iz dvorca Vindzor. Društvo im je pravila Kejt Midlton. Koračali su jedan pored drugoga i čini se vodili sasvim normalan razgovor.

Samo sat vremena ranije, u dvorac je ušao princ Vilijam, dok je njegov mlađi brat već bio unutra. Njih dvojica su u kapeli sedeli jedan poreko puta drugoga. Princ Hari i Vilijam su izgledali sumorno i gledali su ispred sebe. Činjenica je da je sahrana princa Filipa bio povod da se njih dvojica sretnu, međutim po njihovom ponašanju bi se reklo da se nisu videli pre sahrane iako je princ Hari sinoć izašao iz karantina po dolasku iz Amerike.

Tanjug/Jeremy Selwyn/Pool via AP

Tanjug/Arthur Edwards/Pool via AP

Tanjug/Yui Mok/Pool via AP

Tanjug/Chris Jackson/Pool via AP

Tanjug/Chris Jackson/Pool via AP

Tanjug/Adrian Dennis/Pool via AP

Problemi oko protokolo: Njih dvojicu nikako zajedno

Po protokolu sahrane princa Filipa koji je utvrđen u četvrtak, konačno je odlučeno da prinčevi Hari i Vilijam neće stajati jedan pored drugog u pogrebnoj povorci niti tokom crkvenog obreda, već će između njih stajati najstariji vojvodin unuk, sin princeze Ane.

Izvor iz Bakingemske palate naglašava da ovako postavljen protokol ne treba tumačiti kao da su braća odbila da stoje jedan pored drugog, mada se govorka i da su ljudi zaduženi za protokol morali da hodaju kao po jajima nastojeći da reše problem razdora između prinčeva, koji se posebno razbuktao posle intervjua Harija i Megan sa Oprom Vinfri.

Portparol Bekingemske palate je odlučno odbio sve glasine. „Ovo je sahrana… nećemo biti uvučeni u tu iskonstruisanu dramu. Protokol je utvrđen i on odražava želje Njenog veličanstva“.

Međutim, navodno, neki od članova protokola su priznali da je svađa braće zahtevala „mnogo promišljanja i energije“ u kancelariji lorda Čemberlena, koji je odgovoran za protokol.

Kraljica zbog Harija promenila i kodeks oblačenja

Zbog navodnih tenzija u porodici kraljica je donela odluku da se promeni i kodeks oblačenja za ovu priliku.

Uobičajeno je da na ceremoniji kraljevske sahrane članovi porodice nose počasne vojne uniforme – što ovoga puta neće biti. Ovo je, navodno, ustupak princu Hariju, kome su oduzete sve vojne titule nakon povlačenja iz kraljevske porodice.

Pročitajte još:

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti