Pandemija ne jenjava: SZO produžio globalno zdravstveno vanredno stanje za još tri meseca!

19.04.2021

17:00

0

Autor: J.B.O.

Komitet se složio da pandemija COVID-19 i dalje ostaje vanredna situacija za javno zdravlje od međunarodne važnosti

Pandemija ne jenjava: SZO produžio globalno zdravstveno vanredno stanje za još tri meseca!
Copyright Tanjug/AP Photo/Petr David Josek,

Svetska zdravstvena organizacija produžila je globalno zdravstveno vanredno stanje zbog pandemije COVID-19 za još tri meseca, saopštio je Komitet za hitne slučajeve SZO.

Komitet se složio da pandemija COVID-19 i dalje ostaje vanredna situacija za javno zdravlje od međunarodne važnosti (PHEIC) i ponudio savet generalnom direktoru, navedeno je u saopštenju.

Generalni direktor SZO Tedros Adhanom Geberjesus izjavio je na brifingu da svet ima načine da globalnu pandemiju COVID-19 stavi pod kontrolu u narednim mesecima.

– Imamo načine da ovu pandemiju stavimo pod kontrolu za nekoliko meseci, ako ih primenimo dosledno i pravično – rekao je Tedros.

Tedros je rekao i da se povećani prenos ove infekcije u najvećoj meri odvija zbog zbunjenosti i nedoslednosti u sprovođenju mera za zaštitu javnog zdravlja.

Pročitajte još:

Tedros na konferenciji za novinare saopštio da i u SZO željno očekuju da se društva i ekonomije ponovo otvore, a putovanja i trgovina nesmetano nastave, ali da su trenutno jedinice za intenzivnu negu bolnica u mnogim zemljama preplavljene i da ljudi umiru i da je to u potpunosti moguće izbeći.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike