Sastanak Putina i Bajdena na leto, još se ne zna tačan datum, a ni lokacija

26.04.2021

13:45

0

Putin i Bajden su 13. aprila drugi put razgovarali telefonom od inauguracije američkog predsednika

Sastanak Putina i Bajdena na leto, još se ne zna tačan datum, a ni lokacija
Copyright Tanjug/Sputnik Kremlin Pool Photo via AP/AP Photo/Alex Brandon)

Kada je reč o mogućem sastanku predsednika Rusije i SAD, Vladimira Putina i Džoa Bajdena imaju se u vidu letnji meseci, ali datum za sada nije određen, izjavio je portparol Kremlja Dmitrij Peskov.

– Zaista se radi o letnjim mesecima uopšteno, ali datum nije utvrđen. Naravno, predstoji da se analizira još mnogo različitih faktora kako bi se došlo do nekih konačnih dogovora – rekao je Peskov novinarima, prenosi Sputnjik.

S tim u vezi, on nije potvrdio medijske navode da je sastanak lidera Rusije i Amerike navodno očekivan 15-16. juna.

Pročitajte još:

– Izneti su određene predlozi, ali ne mogu da potvrdim datume, pogotovo jer za sada nema nikakvih dogovora u vezi sa datumima – dodao je.

Novinari su postavili pitanje portparolu ruskog predsednika da li je razmatran mogući datum Putinovog i Bajdenovo sastanka s obzirom da će Bajden sredinom juna biti u Evropi, na šta je on rekao da vremenski okviri i dalje nisu dogovoreni.

– Iznet je predlog tokom telefonskog razgovora, ali za sada nismo usaglasili konkretne vremenske okvire za održavanje sastanka. Bilo bi pogrešno govoriti o tim okvirima – objasnio je on.

Prema rečima portparola, za sada nijedna zemlja nije razmatrana u svojstvu mesta potencijalnog sastanka dvojice predsednika.

Podsetimo, Putin i Bajden su 13. aprila drugi put razgovarali telefonom od inauguracije američkog predsednika. Kako je saopštio Kremlj, predsednici su detaljno razgovarali o stanju bilateralnih odnosa i nizu međunarodnih pitanja. Bela kuća je navela da je Bajden predložio Putinu da u narednim mesecima održe lični sastanak „u trećoj zemlji“.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike