Posle Pepea tvora, sada je na udaru i Snežanin princ: Poljubac sporan za novu kulturu otkazivanja

04.05.2021

11:25 >> 14:19

0

Autor: M. I.

Pre renoviranja, prvobitna vožnja se završila smrću zle kraljice umesto da princ poljubi princezu i to je u svetu postao novi problem

Posle Pepea tvora, sada je na udaru i Snežanin princ: Poljubac sporan za novu kulturu otkazivanja
Copyright Printscreen/Youtube, MadeinHollywoodTV

Nova vožnja u Diznilendu “Začarane želje Snežane” središte je polemike nakon što je nadograđena i uključuje scenu “poljupca istinske ljubavi”. Ona je učinila Snežanu novom metom kulture otkazivanja jer se sada preispituje čitava radnja crtanog filma koji smo svi obožavali kao deca, pošto ju je princ poljubio bez njenog pristanka.

“Zastrašujuća avantura Snežane” jedna je od originalnih vožnji Diznilenda i otvorena je po otvaranju parka 1955. godine. Park se zatvorio usled pojavljivanja koronavirusa a ponovno otvaranje donelo je nadogradnju, a vožnja je preuređena pod imenom “Začarana želja Snežane”.

Vožnja uključuje sve vrste nadogradnji, uključujući scenu iz Diznijevog filma iz 1937. godine, u kojoj princ budi usnulu Snežanu “poljupcem prave ljubavi”.

Pre renoviranja, prvobitna vožnja se završila smrću zle kraljice umesto da princ poljubi princezu i to je u svetu postao novi problem, piše Noizz.rs.

– To je učenje dece da je ljubljenje, kada nije utvrđeno da li su obe strane voljne da se uključe, potpuno u redu? – pišu ljudi na mrežama.

Iako kontroverza oko poljupca bez pristanka između princa i Snežane nije novi diskurs – i o njemu se već mnogo puta pisalo – diskusija je ionako ponovo zaživela, zbog čega je Snežana postala viralna na mrežama.

– Želimo da naši gosti vide sopstveno poreklo i tradiciju koje se ogledaju u pričama, iskustvima i proizvodima sa kojima se susreću u interakciji sa Diznijem i zato smo ovo postavili kao deo vožnje – kažu iz Diznija kao odgovor na komentare ljudi.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike