Nastavlja se sukob u Izraelu: Broj ispaljenih raketa premašio 300, Hamas sprema odgovor

11.05.2021

06:15 >> 06:28

0

Autor: A. B.

Najmanje 24 Palestinca, među kojima ima i dece, ubijena su u izraelskim udarima koji su usledili nakon što je Hamas ispalio rakete na teritoriju Izraela

Nastavlja se sukob u Izraelu: Broj ispaljenih raketa premašio 300, Hamas sprema odgovor
Copyright Tanjug, AP Photo/Mahmoud Illean

Izraelska vojska je i u utorak nastavila sa vazdušnim udarima na Pojas Gaze koji se nalazi pod višegodišnjom opsadom, dan nakon što su prijavljene desetine žrtava na opkoljenoj palestinskoj teritoriji.

Najmanje 24 Palestinca, među kojima ima i dece, ubijena su u izraelskim udarima koji su usledili nakon što je Hamas ispalio rakete na teritoriju Izraela, a do sada ih je bilo više od 300.

Iz palestinskog Ministarstva zdravstva su potvrdili kako među ubijenima ima dece, a da je ranjeno više od 100 osoba.

Udari su odgovor Izraela nakon što je Hamas ispalio nekoliko raketa na izraelsku teritoriju, a to se desilo posle isteka ultimatuma ove oružane grupe kojim se tražilo da Izrael povuče trupe iz kompleksa džamije Al Aksa u Jerusalimu.

Pročitajte još:

U ponedeljak je došlo do eskalacije u kompleksu, trećem svetom mestu islama koje je važno i za jevreje, i više od 300 Palestinaca je povređeno kada je izraelska policija upala u džamiju, ispaljivala gumene metke, suzavac i šok bombe.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike