Izrael srušio najviši soliter u Gazi, Hamas uzvraća stotinama projektila (FOTO)

13.05.2021

18:59 >> 08:26

0

Autor: A. B.

Palestinske snage potvrdile su da su ispalile oko 210 projektila na Tel Aviv i Beršebu nakon što je Izrael juče izvršio vazdušne udare u pojasu Gaz

Izrael srušio najviši soliter u Gazi, Hamas uzvraća stotinama projektila (FOTO)
Copyright Tanjug/AP Photo/Khalil Hamra)

U današnjim izraelskim vazdužnim udarima na pojas Gaze, u centru grada srušen je još jedan soliter, a prenoseći rušenje zgrade izraelski TV kanali su komentarisali da će nakon toga militantni Hamas uzvratiti baražnim raketnim napadom.

Nedugo nakon jučerašnjeg udara izraelske ratne avijacije na jedan soliter u Gazi, Hamas je zasuo raketama šire gradsko područje Tel Aviva, što sve podseća na 50-dnevni razorni sukob koji su 2014. godine vodili Izrael i Palestinci uz veliki broj žrtava, a bez sporazuma na vidiku.

Izraelski bolničari izjavili su da je jedan šestogodišnjak poginuo u raketnom napadu iz Gaze na stambenu zgradu u izraelskom gradu Sderotu.

Pročitajte još:

Palestinske snage potvrdile su da su ispalile oko 210 projektila na Tel Aviv i Beršebu nakon što je Izrael juče izvršio vazdušne udare u pojasu Gaze, ali je izraelska vojska je saopštila da je trećinu tih raketa oborila i da je izvratila udarima na ekstremiste u Gazi.

U eskalaciji neprijateljstva između Izraela i Hamasa broj žrtava porastao na najmanje 43 ubijenih u Gazi i šest u Izraelu.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike