Kurc istakao izraelsku zastavu na zgradi vlade kao znak solidarnosti: Najoštrije osuđujem napade iz Pojasa Gaze

14.05.2021

12:20

0

I ministar spoljnih poslova istakao je da je Austrija svim srcem uz jevrejsku državu

Kurc istakao izraelsku zastavu na zgradi vlade kao znak solidarnosti: Najoštrije osuđujem napade iz Pojasa Gaze
Copyright Profimedija

U znak solidarnosti sa Izraelom na zgradi austrijske vlade i Ministarstva spoljnih poslova u Beču podignuta je izraelska zastava.

– Najoštrije osuđujem napade na Izrael iz Pojasa Gaze koji traju već danima. Izrael ima pravo na samoodbranu. Kao znak naše pune solidarnosti sa građanima Izraela koji svakodnevno moraju u skloništa podigli smo zastavu Izraela – objasnio je kancelar Sebastijan Kurc, koji je i na Tviteru obrazložio odluku svoje vlade uz fotografiju kao ilustraciju.

– Danas je izraelska zastava postavljena na krov Savezne kancelarije u znak solidarnosti sa Izraelom. Terorističke napade na Izrael treba najoštrije osuditi! Zajedno stojimo uz Izrael – napisao je Kurc na pomenutoj društvenoj mreži.

Ministar spoljnih poslova Aleksander Šalenberg naglasio je da nema opravdanja za hiljade raketa koje su Hamas i druge terorističke grupe iz Gaze lansirale na Izrael.

– U potpunosti stojimo iza Izraela. Duboko sam šokiran izveštajima o napadima na jevrejske i arapske građane u Izraelu. Takvo nasilje mora biti smesta obustavljeno. Ti napadi se ne mogu pravdati. Austrija u potpunosti podržava Izrael i kao znak solidarnosti, nad našom kućom se vijori izraelska zastava – rekao je Šalenberg.

Podsetimo, Izrael je sinoć izvršio najžešće bombardovanje Pojasa Gaze, gađajući palestinsku teritoriju sa kopna i mora, kao i iz vazduha sa ciljem da uništi mrežu tunela koje koriste palestinski militanti.

Pročitajte još

U međuvremenu, Hamas je ispalio još tri projektila, od oko 55 raketa kojima je gađan Izrael u četvrtak uveče.

Sve je počelo u ponedeljak, kada su se palestinski demonstranti sukobili sa izraelskom policijom, nakon čega je Hamas bombardovao sever Jerusalima. Izrael je uzvratio raketiranjem Pojasa Gaze, usmrtivši nekoliko komandanata Hamasa, posle čega je usledila odmazda u vidu bombardovanja Tel Aviva. Tada je militantna organizacija saopštila je da je ispalila 130 raketa na Izrael, uključujući i centralne delove ove zemlje.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike