Nova afera potresa Bila Gejtsa: Povlačenje iz "Majkrosofta" 2020. godine zbog veze sa jednom radnicom!?

18.05.2021

09:10 >> 09:42

0

Autor: A. B.

Gejts je podneo ostavku pre nego što je istraga odbora završena

Nova afera potresa Bila Gejtsa: Povlačenje iz "Majkrosofta" 2020. godine zbog veze sa jednom radnicom!?
Profimedia

Ostavka Bila Gejtsa 2020. godine iz “Majkrosoftovog” odbora direktora usledila je nakon što je odbor angažovao advokatsku firmu da istraži romantičnu vezu koju je imao sa radnicom iz te firme, koja se smatrala neprimerenom.

“Vol strit žurnal” je izvestio da su neki direktori počeli 2019. godine istragu o navodima jedne žene o prethodnoj vezi sa Gejtsom.

Tokom istrage, pojedini članovi odbora zaključili su da za Gejtsa više nije prikladno da sedi kao direktor u softverskoj kompaniji koju je decenijama vodio, a čiji je i osnivač.

Gejts je podneo ostavku pre nego što je istraga odbora završena i pre nego što je mogla da se donese formalna odluku po tom pitanju.

Profimedia

– “Majkrosoft” je izrazio zabrinutost u drugoj polovini 2019. godine jer je Bil Gejts pokušao da uspostavi intimnu vezu sa radnicom u kompaniji 2000. godine i naložio da se sprovede temeljna istraga. Tokom istrage, “Majkrosoft” je pružao opsežnu podršku zaposlenoj koja je bila zabrinuta – rekao je portparol giganta.

Pročitajte još:

U međuvremenu, Gejtsov portparol opovrgao je navode i rekao da odluka o napuštanju odbora 2020. godine nije povezana sa tim pitanjem.

– To je bila afera pre skoro 20 godina koja se završila sporazumno. Njegova odluka o odlasku iz odbora nije ni na koji način povezana sa tim, zapravo, on je izrazio interesovanje da provede više vremena na razvoju svoje filantropije koja je započeta nekoliko godina ranije. Tvrdnja o maltretiranju zaposlenih takođe je netačna, glasine i spekulacije oko razvoda postaju sve apsurdnije, i žalosno je što se ljudi koji malo ili nimalo ne znaju o situaciji karakterišu kao izvori – preneo je reči Gejtsovog portparola “Vol strit žurnal”.

Ranije ovog meseca, Melinda Gejts podnela je zahtev za razvod nakon 27 godina braka. U izjavi kojom su najavili razdvajanje, par je istakao da je, nakon puno razmišljanja i puno rada na vezi, doneo odluku da okonča brak.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi