Španija odlučila da pomogne: Prihvata 1.500 dece i maloletnika izbeglih iz Maroka

19.05.2021

18:23 >> 18:17

0

Autor: A.S.

Navodno je od lokalnih samouprava zatraženo da prihvate decu i maloletnike koji su bez pratnje izbegli u Seutu

Španija odlučila da pomogne: Prihvata 1.500 dece i maloletnika izbeglih iz Maroka
Copyright Tanjug/AP Photo/Bernat Armangue)

Vlada Španije danas je najavila da će rasteretiti pretrpane prihvatne centre za maloletne izbeglice kako bi mogla da smesti 1.500 dece i maloletnika koji su ove nedelje izbegli iz Maroka u severnoafričku špansku enklavu Seuta.

Rojters saznaje da je u ministarstvu za socijalna pitanja održan hitan sastanak o ovom pitanju i da je od lokalnih samouprava zatraženo da prihvate decu i maloletnike koji su bez pratnje izbegli u Seutu.

-Španske regionalne vlasti su pokazale solidarnost tokom migrantske krize i pozitivno su odreagovale na predlog vlade u Madridu- navodi izvor Rojtersa i dodaje da će u narednim danima biti postignut finalni dogovor.

Pročitajte još:

Stotine izbeglica pokušale su i danas da se probiju do grada Seute, na španskoj teritoriji na severozapadu Afrike, uprkos snažnom policijskom nadzoru, a zvanični Madrid je naredio proterivanje po hitnom postupku hiljada ljudi koji su u poslednja dva dana uspeli da preplivaju ili da se preko stenja domognu ove španske enklave na Magrebu.

Do sada je proterano oko dve trećine od 8.000 izbeglica koje su u poslednja dva dana ilegalno ušle u Seutu, potvrđeno je iz ministarstva unutrašnjih poslova Španije.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Tanjug

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike