Otac i majka drogirali sina, pa ga izboli i iseckali: Delovi tela pronađeni u kesama za đubre, razlog ubistva potpuno bizaran (VIDEO)

20.05.2021

13:12 >> 14:00

0

Zločin je klasifikovan kao ubistvo iz časti, koje nije retkost u Iranu

Otac i majka drogirali sina, pa ga izboli i iseckali: Delovi tela pronađeni u kesama za đubre, razlog ubistva potpuno bizaran (VIDEO)
Copyright Pixabay

Londonski reditelj iranskog porekla Babak Horamdin (47) brutalno je ubijen pa raskomadan u gradu Ektabanu u zapadnom Iranu. Policija je delove njegovog tela pronašla u kesama za đubre i poslovnoj tašni, nakon čega je uhapsila njegove roditelje koji su odmah priznali da su ubili sina.

Babak se, prema navodima, posvađao sa ocem, koji je bio besan zbog toga što njegov sin ima 47 godina, a još nije oženjen.

Zločin je klasifikovan kao “ubistvo iz časti”, preneli su strani mediji, a ovakva ubistva uobičajena su pojava u Iranu.

Horamdin, koji je godinama bio u Londonu, vratio se u Iran kako bi studente podučavao kinematografiji.

Glavni sudija Kriminalnog suda Teherana, Mohamed Šahiari, saopštio je da je Babakov otac, Akbar, priznao da je on usmrtio sina i da je istražiteljima otkrio jezive detalje ubistva.

Pixabay

– Zbog nesuglasica koje smo imali drogirao sam ga u nedelju ujutru i izbo sam ga nožem. Zatim sam isekao njegovo telo i bacio ostatke, zamotane u kese, u đubre, zajedno sa svojom ženom – rekao je Akbar u policiji.

Osim toga, on je priznao da je pre nekoliko godina ubio svoju ćerku i zeta, takođe “zbog časti”, a posle saslušanja poslat je u zatvor u kom će sačekati suđenje. Zbog saučesništva u ubistvu sina policija je uhapsila i njegovu suprugu.

Policija je pretražila i porodičnu kuću Horamdinovih i u njoj je pronašla dokaze da se ubistvo odigralo baš tu.

Kasnije se pojavio i snimak sigurnosne kamere na kojem se vide supružnici kako nose torbu i kese sa telom sina do kante.

Neposredno pre nego što je prebačen u zatvor, Akbar je dao i izjavu za medije, rekavši da se ne kaje zbog svojih zločina.

– Ne kajem se ni za jedno ubistvo koje sam počinio. Nisam imao noćne more zbog njih jer se nisam osećao krivim. Oni koje sam ubio bili su problematičnog morala – izjavio je on pred kamerama.

Ubijeni reditelj diplomirao je na Akademiji umetnosti u Teheranu 2009, a zatim je otišao u London na postdiplomske studije, gde je potom snimao mahom kratke autobiografske filmove o iskustvu Iranaca na Zapadu.

Kolege, prijatelji i bivši studenti ubijenog Babaka preplavili su društvene mreže svojim statusima u kojima izražavaju zgroženost zbog gnusnog ubistva i tugu.

Parviz Jahed, reditelj i kritičar, napisao je na svom Instagram profilu da je najtužnije u ovom slučaju što se Babak vratio u Iran upravo “iz ljubavi prema svojoj porodici”.

– Nekoliko godina sam ga često sretao u Londonu. Čuo sam da je mnogo patio za porodicom i da se zbog toga i vratio u Iran. I sada ovo. Ovo su užasna vremena – rekao je Jahed.

Pročitajte još

Ubistva iz časti u Iranu nisu retkost

Babakovo ubistvo samo je poslednji primer običaja “ubistva iz časti”, koji još nije iskorenjen iz iranskog društva.

Nedavno je Iranom odjeknula i vest o ubistvu Ali Fazeli Monfareda, gej mladića koga je polubrat ubio i obezglavio posle saznanja da je on homoseksualac.

Vlasti u Iranu donele su novi zakon 2020. koji štiti decu i mlade od ubistava iz časti, ali bez obzira na njega, porodično nasilje i dalje cveta u Iranu i pokazalo se da ga je veoma teško iskoreniti.

Pandemija koronavirusa i zaključavanje doprineli su porastu broja slučajeva nasilja pošto su ljudi bili prinuđeni da više vremena provode zajedno u kućama.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike