Trampov izliv besa zbog Bajdenovih "odluka o granicama": Sve što je trebalo da uradi je - ništa!

30.05.2021

16:25 >> 19:20

0

Autor: A. B.

Tvrdi da Bajden promenama koje uvodi zapravo ruši sve ono dobro što je građeno godinama ranije

Trampov izliv besa zbog Bajdenovih "odluka o granicama": Sve što je trebalo da uradi je - ništa!
Copyright Donald Tramp; Profimedia

Bivši predsednik SAD Donald Tramp napao je Džoa Bajdena u odnosima sa Kinom, Bliskim istokom i krizom na južnoj granici, rekavši da njegov naslednik “uništava zemlju”.

– Sve što je morao da uradi je ništa. Nećemo imati zemlju, uništavaju našu zemlju – dramatično je zvučao Tramp u obraćanju.

On je rekao da je rad njegove administracije na meksičkoj granici ukinuo Bajden i stvorio situaciju koja tamo danas postoji.

– Da nije uradio ništa, imali bismo trenutno najjaču granicu u istoriji. Sve sam sredio sa ostalim zemljama, bilo da je to Gvatemala, Honduras, El Salvador, Meksiko… – rekao je Tramp.

Profimedia

Bajden je preokrenuo brojne Trampove imigracione programe, uključujući politiku “ostani u Meksiku” koja je zapravo azil koji čeka pravni postupak u svojoj zemlji.

Tramp je tvrdio da zvaničnici zemalja severnog trougla prazne zatvore kako bi zatvorenici mogli da putuju u SAD. Trgovina ljudima je gotovo zaustavljena.

– Jako malo ljudi je tada prelazilo granicu. Pogledajte šta se sada događa. I reći ću vam: Puštaju ljude iz zatvora. Otvaraju svoje zatvore. Ulaze njihovi zatvorenici, inače ubice, narkomani i preprodavci droge. A trgovci ljudima ulaze. Puštaju ih unutra. Oni ih žele unutra. Ne žele ih u svojoj zemlji, pa kažu, ‘pošaljite ih u SAD’ – nije se zaustavljao Tramp.

Takođe je okrivio Bajdena i Kongresne demokrate zbog njihove “mlake podrške” Izraelu nakon borbe sa Hamasom koja se okončala prekidom vatre 20. maja.

Pročitajte još:

– Mislim da je ono što se dogodilo Izraelu jedna od velikih nepravdi. Ako se osvrnete unazad 10 ili 12 godina, Izrael je Kongres toliko zaštitio. Kongres je voleo Izrael. Sad, posebno ako pogledate Kuću, Kuća ne voli Izrael. Kuća štiti bilo šta drugo osim Izraela – dodao je Tramp.

Bajden je naišao na oštre kritike progresivnih demokrata iz parlamenta jer nije zauzeo snažniji stav u pružanju podrške palestinskom narodu na Zapadnoj obali i u Gazi.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike