Nije viđen mesec dana: Kim Džong Un izostao i sa događaja na kom se uvek pojavljuje

04.06.2021

14:18

0

Njegovo najduže odsustvo je bilo 2014. godine, kada su državni mediji priznali da je bio bolestan, nakon što se pojavio šepajući i sa štapom

Nije viđen mesec dana: Kim Džong Un izostao i sa događaja na kom se uvek pojavljuje
Copyright Wikimedia/The Presidential Press and Information Office

Lider Severne Koreje Kim Džong Un nije se pojavio na događaju posle kongresa Generalne federacije trgovinske unije Koreje (GFTUK) koji je održan u Pjongjangu prošle nedelje, a poslednji put je vi]en u javnosti 6. maja.

Ovo je prvi put da se Kim nije pojavio na događaju ovakvog značaja, preneo je dana “Miror” pisanje “NK njuza”.

GFTUK se smatra jednim od najvažnijih događaja Radničke partije Severne Koreje, na kojima se potvrđuje sprovođenje pravila i ideologije države.

Ovo se dešava skoro godinu dana nakon što je Kim “nestao” u aprilu 2020. godine na tri nedelje, što je izazvalo glasine da je umro ili da je u komi, nakon dužih perioda odsustva do kraja godine.

Profimedia

Veruje se da se poslednje Kimovo pojavljivanje u javnosti dogodilo na fotografisanju sa porodicama vojnika pre četiri godine.

Ukoliko se pojavio na GFTUK, državni mediji su napravili presedan ne prijavljujući njegovo pojavljivanje ni nedelju dana nakon završetka kongresa.

Umesto toga, državni mediji su preneli da je Kim poslao pismo u kojem je dao detaljne instrukcije koje su pročitane na kongresu.

Pročitajte još

Ovo je Kimu sedmo odsustvo iz javnosti duže od 20 dana ili više od početka 2020. godine.

Njegovo najduže odsustvo je bilo 2014. godine, kada su državni mediji priznali da je bio bolestan, nakon što se pojavio šepajući i sa štapom.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Tanjug

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike