Moskva ima novi protest za Kijev: Zaharova otkrila detalje na konferenciji

10.06.2021

14:50 >> 14:51

0

Autor: A. B.

Ona je primetila da se provokativne akcije radikalnih aktivista u Ukrajini odvijaju češće i da postaju agresivnije

Moskva ima novi protest za Kijev: Zaharova otkrila detalje na konferenciji
Copyright Marija Zaharova; Profimedia

Otpravnik poslova Ukrajine u Rusiji Vasilij Pokotilo pozvan je danas u rusko Ministarstvo spoljnih poslova gde mu je uručena protestna nota.

– Rusko Ministarstvo spoljnih poslova izrazilo je odlučan protest ukrajinskom diplomati zbog mitinga ukrajinskih nacionalista – izjavila je portparolka ruskog Ministarstva spoljnih poslova Marija Zaharova.

Pročitajte još:

Ruska zvaničnica je pojasnila da je otpravniku poslova uručen protest zbog još jednog kršenja obaveza Kijeva prema Bečkoj konvenciji iz 1961. i 1963. godine i da je Rusija poslala već nekoliko protestnih nota gde je tražila da Ukrajina istraži navedene provokacije, ali da nije bilo reakcija na te zahteve.

– Još jednom smo zahtevali od Ukrajine da preduzme sve neophodne mere kako bi se izbegle takve provokacije i obezbedili uslovi za normalan rad i integritet ruske ambasade i generalnog konzulata u Ukrajini, kao i bezbednost njihovih zaposlenih – naglasila je Zaharova.

Ona je primetila da se provokativne akcije radikalnih aktivista u Ukrajini odvijaju češće i da postaju agresivnije, a da su u proteklih nekoliko nedelja održani brojni skupovi u blizini ruske ambasade u Kijevu, praćeni uvredljivim antiruskim skandiranjima i merama usmerenim na ograničenje pristupa teritoriji diplomatske misije.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike