Mračnija strana rata Izraela i Palestine: Kad se sukobe građani, a jedni druge prisilno iseljavaju (FOTO)

22.06.2021

10:04 >> 10:25

0

Autor: A. B.

Incident se dogodio u naselju Šeik Džarah, gde su zbog najavljene deložacije palestinskih porodica ranije već izbili masovni protesti

Mračnija strana rata Izraela i Palestine: Kad se sukobe građani, a jedni druge prisilno iseljavaju (FOTO)
Tanjug/AP Photo/Sebastian Scheiner

Palestinci i Jevreji su tokom noći jedni na druge bacali kamenje, stolice i pirotehnička sredstva u jednom jerusalimskom naselju gde grupe jevrejskih naseljenika pokušavaju da isele nekoliko palestinskih porodica.

Izraelska policija i granični zvaničnici su saopštili da su uhapsili četvoricu osumnjičenih u naselju Šeik Džarah. Nejasno je, međutim, ko je započeo sukob.

Navodi se da je jedna žena povređena kada ju je kamen udario u leđa.

Pročitajte još:

Hitna služba Crvenog polumeseca je saopštila da su njeni timovi zbrinuli 20 Palestinaca, uključujući 16 koji su bili poprskani suzavcem, kao i druge ranjene gumenim mecima.

Još dve druge osobe su ranjene, uključujući starijeg muškarca koji je pogođen u glavu.

Crveni polumesec je saopštio da su jevrejski doseljenici bacali kamenje na jedno od vozila Hitne pomoći, dok su izraelske snage poprskale otpadnom vodom drugu ambulantu koja je pripadala toj službi.

Incident se dogodio u naselju Šeik Džarah, gde su zbog najavljene deložacije palestinskih porodica ranije već izbili masovni protesti, a taj incident je poslužio i kao razlog za pokretanje 11-dnevnih borbi između Izraela i Hamasa u Gazi.

U tim sukobima, koji su okončani primirjem 21. maja, stradalo je više od 250 ljudi, među kojima i 68 dece, većina od njih u Gazi.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi