Beba preminula od toplotnog udara: Roditelji roštiljali, prekasno shvatili da beba ne diše

25.06.2021

13:50

0

Autor: A.S.

Po pisanju ruskih medija ovo nije prva žrtva toplotnog talasa u Rusiji

Beba preminula od toplotnog udara: Roditelji roštiljali, prekasno shvatili da beba ne diše
Copyright Ilustracija/Pixabay

Četvoromesečni dečak preminuo je u gradiću Elektrostal, u blizini Moskve, od toplotnog udara. Nesrećni dečak bio je ostavljen u kolicima za bebe, dok su se njegovi roditelji zabavljali u prirodi i roštiljali.

Oni su primetili da dečak ne diše tek u sedam popodne i odmah pozvali hitnu pomoć, ali detetu nije bilo spasa, piše “Maš”.

Po pisanju ruskih medija ovo nije prva žrtva toplotnog talasa u Rusiji.

Prema pisanju ruskih medija, mladi bračni par je odlučio da ode na roštilj u prirodu zajedno sa svojim četvoromesečnim sinom, imao je navodno zdravstvenih problema od rođenja.

Roditelji su dečaka pre polaska nahranili a onda otišli na izletište blizu njihovog grada, gde su se zabavljali i pritom pili. Dečak je nekoliko sati bio izložen ekstremnim temperaturama i doživeo fatalni toplotni udar.

Pročitajte još:

Tek predveče, kada su njegove roditelje prijatelji pozvali da odu kod njih, oni su videli da nešto nije kako treba i pozvali hitnu pomoć.

Lekari su, nažalost, samo mogli da potvrde smrt a protiv roditelja je povedena istraga.

Ovo nažalost nije jedina žrtva toplotonog talasa koji je pogodio celu Rusiju.

Pre nekoliko dana, u Dolinsku na ostrvu Sahalin, šestomesečna beba je umrla od dehidratacije, dok je njena majka pila u pijanom stanju.

Srećom, policija je došla na vreme da spase njeno dvoje dece koja su bila u teškom stanju usred dehidratacije i zanemarivanja i oni su sada u hraniteljskoj porodici.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike