Pacijenti na lečenju od korone preminuli zbog zakasnele isporuke kiseonika: Najmanje 33 žrtve u Indoneziji

05.07.2021

16:33 >> 09:41

0

Autor: A. S.

Od subote su ukupno preminula 63 pacijenta tokom lečenja od koronavirusa

Pacijenti na lečenju od korone preminuli zbog zakasnele isporuke kiseonika: Najmanje 33 žrtve u Indoneziji
Copyright Ilustracija/Pixabay

Najmanje 33 pacijenata teško obolela od koronavirusa, preminula su nakon što je u državnoj bolnici na glavnom indonežanskom ostrvu Java nestalo tečnog kiseonika zbog kašnjenja isporuke tokom vikenda, saopštio je portparol bolnice Banu Hermavan.

Kako je objasnio, do smrti pacijenata došlo je nakon prekida centralnog snadbevanja tečnim medicinskim kiseonikom u opštoj bolnici u gradu Jogjakarta, u vreme kada se beleži porast broja obolelih od koronavirusa širom zemlje.

Hermavan je objasnio da je do nestašice kiseonika u najvećoj gradskoj bolnici došlo zbog povećanja broja pacijenata, koji su stizali u sve lošijem stanju, prenosi AP.

Pročitajte još:

Od subote su ukupno preminula 63 pacijenta tokom lečenja od koronavirusa, od kojih njih 33 u periodu kada je došlo do prekida centralnog snadbevanja tečnim kiseonikom, iako je bolnica tokom prekida prešla na upotrebu boca s kiseonikom, naveo je Hermavan.

– Njihovo pogoršano stanje najviše je uticalo na njihovu smrt – rekao je Hermavan.

Centralno snadbevanje kiseonikom u bolnici ponovo je počelo da radi u 4.45 ujutru u nedelju, nakon što je isporučeno 15 tona tečnog kiseonika.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Tanjug

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike