Rusija i SAD o strateškoj stabilnosti: Dijalog na različitim nivoima u julu

06.07.2021

11:03

0

Autor: Nikola A.

Prva početna runda u međuagencijskom formatu

Rusija i SAD o strateškoj stabilnosti: Dijalog na različitim nivoima u julu
Copyright Profimedia

Rusija očekuje da će dijalog o strateškoj stabilnosti sa Sjedinjenim Američkim Državama biti uspostavljen nakon konsultacije po ovom pitanju, poručio je danas zamenik ministra spoljnih poslova Sergej Rjabkov.

– Očekujemo da ćemo imati sastanak pre kraja jula, a da ćemo prvu početnu rundu održati u međuagencijskom formatu i nadamo se da će taj proces od tada postati donekle struktuiran, rekao je danas Rjabkov, prenosi TAS S.

Ruski zvaničnik je naglasio da bi ovo trebalo da bude okvir za dijalog koji bi bio međuagencijski i da se odvija na raznim nivoima.

– Pored redovnih sastanaka između delegacija, stručni ekspertski timovi moraju se uspostaviti kao tela koja će odvojeno razmatrati sve o čemu se bude razgovaralo tokom redovnih sastanaka i za šta ćemo dobiti zadatak od naših predsednika, objasnio je ruski diplomata.

Rjabkov je izrazio nadu da će njegov američki kolega potvrditi spremnost da na ovaj način pripreme dijalog, a nakon čega bi usledila usledila organizacija zvaničnih, formalnih razgovora.

Pročitajte još:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Tanjug

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike