"Bio sam tu, ali...": Progovorio migrant osumnjičen za silovanje i ubistvo devojčice (13) u Beču!

08.07.2021

12:45 >> 13:21

0

Autor: J.B.O.

Nadrogirali devojčicu, silovali je dok joj srce nije stalo, a zatim je umotali u tepih, izneli napolje i telo naslonili na drvo

"Bio sam tu, ali...": Progovorio migrant osumnjičen za silovanje i ubistvo devojčice (13) u Beču!
Copyright Printscreen/YouTube

Jedan od trojice uhapšenih Avganistanaca koji se sumnjiče da su drogirali, a potom silovali i ubili devojčicu L. V. (13) u Beču odlučio je da prizna krivicu, ali ne za ubistvo.

To priznanje bi moglo policiji dosta da pomogne da rasvetli šta se tačno dogodilo u noći 26. juna kada je L. V. nastradala.

Pročitajte još:

Da podsetimo, njeno telo je pronađeno u sedam časova ujutru naslonjeno na drvo, sa uočljivim povredama po vratu i grudima, a prvi rezultati istrage pokazali su da je devojčica drogirana i brutalno silovana.

U prvi mah se verovalo da je malecka ugušena. Međutim, sumnja se da je devojčica preminula usled prestanka rada srca, što bi obdukcija trebalo i da potvrdi.

Policija je dva dana nakon pronalaska tela uhapsila dvojicu migranata starosti 16 i 18 godina, a potom još jednog Avganistanca (23), zbog sumnje da su učestvovali u zločinu. Za četvrtim migrantom (22), takođe iz Avganistana, raspisana je međunarodno poternica.

Tokom saslušanja osumnjičeni su se ili branili ćutanjem ili negirali krivicu. Međutim, 18-godišnjak, u čijem stanu se i dogodio zločin, odlučio je da progovori i prizna krivicu, ali ne za ubistvo.

Nakon razgovora sa advokatom, mladić je priznao da je kriv zbog toga što je “pomogao silovateljima i ubicama”.

Bio sam tu kada su je silovali, ali nisam ih sprečio – rekao je navodno mladi Avganistanac, koji je i ranije u Austriji osuđivan zbog brojnih krivičnih dela.

Navodno su u silovanju učestvovali 16-godišnjak i Avganistanac za kojim se traga.

Nejasno je i dalje kako je devojčica završila u stanu migranta. Navodno je najmlađeg poznavala odranije, te su se kobne noći sreli na Dunavu. On ju je potom namamio u stan, gde su je primorali da uzme veliku količinu droge. Sumnja se da je dete uzelo 11 tableta ekstazija.

Nakon toga su devojčicu brutalno silovali, a kada je izgubila svest i prestala da daje znake života, zlikovci su se uspaničili i odneli su je u kadu kako bi je istuširali. Sipali su joj tečnost niz grlo u nadi da će je osvestiti. Kada su shvatili da ne daje znake života, obukli su je, umotali u tepih i izneli na zelenu površinu, gde su telo ostavili naslonjeno na drvo.

Policija je dobila poziv u pomoć u 6.58. Mediji pišu da je upravo najmlađi migrant pozvao policiju i pretvarao se da je upravo pronašao telo.

Međutim, policijski pas je nanjušio tragove do stana u kojem su Avganistanci živeli.

Pročitajte još:

Postoji mogućnost da 18-godišnjak govori istinu, jer njegov DNK navodno nije pronađen na telu silovane devojčice. Ipak, nije jasno zašto devojčici nije pružio pomoć.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike