Rusija ozbiljno udarila na Ameriku: Sve vide, samo ne stanje u sopstvenoj zemlji!

09.07.2021

16:02 >> 16:03

0

Autor: A. B.

Pokrenula se priča o ljudskim pravima

Rusija ozbiljno udarila na Ameriku: Sve vide, samo ne stanje u sopstvenoj zemlji!
Copyright Pixabay

Ministarstvo spoljnih poslova Rusije je optužilo Sjedinjene Američke Države za grubo kršenje ljudskih prava kako u zemlji, tako i van nje.

SAD i dalje grubo krše ljudska prava, kako u zemlji, tako i van nje, između ostalog i nezakonitim jednostranim prinudnim merama (sankcije) čiji je najužasniji primer blokada Kube (koja traje uprkos brojnim rezolucijama Generalne skupštine UN). Međutim, to ih ni najmanje ne sprečava da se pozicioniraju kao ‘svetski uzor’ u oblasti zaštite osnovnih sloboda. Čak i nevladine organizacije koje su lojalne Vašingtonu priznaju: stanje u sferi zaštite ljudskih prava ovde svake godine postaje gore – navodi se u u novom izveštaju ruskog Ministarstva o situaciji sa ljudskim pravima u nekoliko zemalja, uključujući i SAD.

Ističe se da vlasti ignorišu kritikovanje stvarne situacije sa ljudskim pravima u SAD.

– Vašington traži ‘kršenja’ (ljudskih prava) svuda, samo ne u svojoj zemlji – konstatuju ruske diplomati.

Podsetimo, krajem marta SAD su objavile izveštaj o ljudskim pravima u svetu, gde su optužili Rusiju za njihovo navodno kršenje.

Vašington neprestano pojačava svoj sankcioni pritisak na Moskvu, koristeći „situaciju sa ljudskim pravima“ kao izgovor za ograničenja. Sa svoje strane, Sjedinjene Američke Države dospele su na rusku listu neprijateljskih država.

Ministarstvo spoljnih poslova Rusije istaklo je da su odnosi među zemljama dospeli u ćorsokak i da je najvažnije pronaći načine da se iz toga izađe.

Pročitajte još:

Kremlj je pri tome naglasio da politika restrikcija prema Moskvi ne postiže svoj cilj.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike