Neredi u Parizu: Francuzi izašli na ulice zbog novih Makronovih mera, pa zasuti suzavcem (VIDEO)

14.07.2021

17:45 >> 17:55

0

Ne žele obaveznu vakcinaciju

Neredi u Parizu: Francuzi izašli na ulice zbog novih Makronovih mera, pa zasuti suzavcem (VIDEO)
Copyright Twitter/Printscreen

Veliki broj Francuza izašao je na ulice kako bi protestovao zbog vladine odluke da vakcinacija protiv koronavirusa bude obavezna za zdravstvene radnike i uvođenja zdravstvenih propusnica koje bi omogućile ulazak u barove i restorane.

Protesti su se održali širom zemlje, na državni praznik – Dan pada Bastilje, a najburnije je bilo u Parizu gde su se demonstranti sukobili sa policijom.

Pročitajte još

Veliki broj grupa, uključujući i one povezane sa Žutim prslucima, najavio je da će održati proteste zbog načina na koji se država bori sa pandemijom.

U Parizu se policija suzavcem obračunala sa građanima kako bi razbila demonstracije. Veliki broj ključnih saobraćajnica je bio blokiran. Suzavac je bačen u blizini restorana, što je unelo veliku pometnju.

Čuli su se povici “Sloboda”, kao i zvuk bubnjeva. Jedan demonstrant se obukao kao Isus i nosio je krst.

Protest je održan i na Korzici gde su se građani pobunili zbog “napada na individualne slobode”, tražeći pravo na izbor kada je reč o vakcinaciji.

Inače, predsednik Emanuel Makron najavio da će vakcine biti obavezne za zdravstvene radnike od 15. septembra. Oni koji do tog datuma ne budu vakcinisani mogli bi da izgube posao.

Pročitajte još

Osim toga, najavio je i uvođene posebne propusnice za ulazak u ugostiteljske objekte ili tržne centre. One će podrazumevati da je osoba potpuno vakcinisana, negativna na testu na koronavirus ili da je preležala kovid 19.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike