"Nečuveno, SAD poriču jednostavnu činjenicu!": Iranci tvrde da je postignut sporazum o razmeni zatvorenika

18.07.2021

12:38 >> 13:17

0

Autor: A. B.

SAD su juče optužile Teheran kao krivca za ćorsokak u nuklearnim pregovorima i porekle da je postignut bilo kakav dogovor o razmeni zatvorenika

"Nečuveno, SAD poriču jednostavnu činjenicu!": Iranci tvrde da je postignut sporazum o razmeni zatvorenika
Copyright Profimedia

Iran je saopštio da je sa SAD postignut sporazum o razmeni zatvorenika, izjavio je portparol iranskog Ministarstva spoljnih poslova Saed Hatibzadeh dan nakon što je Vašington negirao da je sporazum postignut.

– Nečuveno, SAD poriču jednostavnu činjenicu da je postignut dogovor po pitanju zatvorenika – napisao je Hatibzadeh na Tviteru.

– Humanitarna zamena dogovorena je sa SAD i Velikom Britanijom u Beču, odvojeno od JCPOA (Zajednički sveobuhvatni plan akcije) a reč je o puštanju 10 zatvorenika sa svih strana. Iran je spreman da ga danas ispuni – naveo je Hatibzadeh.

SAD su juče optužile Teheran kao krivca za ćorsokak u nuklearnim pregovorima i porekle da je postignut bilo kakav dogovor o razmeni zatvorenika.

Glavni iranski pregovarač za nuklearna pitanja Abas Araki napisao je u subotu da SAD i Birtanija moraju da prestanu da vezuju humanitarnu razmenu za pregovore o nuklearnim pitanjima.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike