Medvedev bez dlake na jeziku: Fon der Lajen je "politička baba slična bubašvabi", a nećemo nagađati koje supstance su uticale na Rutea

28.06.2024

16:58

0

Novi šef natoa, predsednica Evropske komisije i buduća visoka predstavnica EU za spoljnu politiku i bezbednost bili su na dnevnom redu bivšeg predsednika Rusije

Medvedev bez dlake na jeziku: Fon der Lajen je "politička baba slična bubašvabi", a nećemo nagađati koje supstance su uticale na Rutea
Dmitrij Medvedev - Copyright Profimedia

Zamenik predsednika Saveta bezbednosti Ruske Federacije Dmitrij Medvedev izjavio je da bi generalni sekretar NATO-a Mark Rute i šefica Evropske komisije Ursula fon der Lajen trebalo da se suoče sa "maksimalnim neuspesima i monstruoznim problemima".

Medvedev je opisao Rutea, bivšeg premijera Holandije, kao "veoma posebnog momka" koji se "za relativno kratko vreme pretvorio u strastvenog rusofoba i upornog atlantistu".

- Nećemo nagađati koje su supstance iz amsterdamskih kafića izazvale tako oštru promenu u njegovom raspoloženju - naveo je Medvedev, prenosi ruski portal Glas naroda.

- Razmetljiva skromnost u svakodnevnom životu kombinovana je sa besom na političkoj platformi. Već neko vreme žestoko mrzi našu zemlju. Pristalica je sve oštrijih sankcija. Očigledno bi bilo ispravno pratiti kurs klasika paranoidnog atlantizma - dodao je.

Ponovoizabranu šeficu Evropske komisije nazvao je "neljubaznom belgijsko-nemačkom političkom babom" koja je slična "Volga bubašvabi srednje veličine". Medvedev je dodao da je ona "mazohistički odana svojim prekookeanskim gospodarima" i da "stalno priča zlonamerne gluposti o Rusiji, ne birajući reči".

Medvedev je spomenuo i Kaju Kalas, koja će, postati visoki predstavnik Evropske unije za spoljnu politiku i bezbednost umesto "mlohavog Borelja".

Profimedia
Dmitrij Medvedev

- Kaja savršeno kombinuje dve najvažnije osobine uspešnog evropskog političara: nuklearnu rusofobiju i beskrajnu žeđ za profitom. Dok je ona histerično vrištala na celu zemlju o ruskoj pretnji, njen sopstveni suprug Arvo Halik, jedan od vlasnika transportne kompanije, poslovao je sa ruskim kompanijama sa priličnim profitom. U periodu 2022–2023 sakupio je oko 1,5 miliona evra - istakao je Medvedev.

Medvedev je obećao da će Rusija pomoći Fon der Lajen i Ruteu da pogreše, dodajući da ga evropska politika podseća na šou nakaza.

- Ozbiljnije govoreći, evropski šou nakaza postaje mnogo uzbudljiviji: što dalje ide, učesnici postaju ružniji. Čekamo da se neki Penivajz pojavi direktno preko okeana - napisao je Medvedev na svom kanalu na Telegramu.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike