Jedinstven „suvenir“: Kakve je pse Kim Džong Un poklonio Putinu

20.06.2024

23:47

0

Po rečima predsednika Ruske kinološke federacije Vladimira Golubjeva, praktično je nemoguće naići na uzgajivače ove rase u drugim zemljama

Jedinstven „suvenir“: Kakve je pse Kim Džong Un poklonio Putinu
Kim je poklonio dva psa Putinu - Copyright Tanjug/Korean Central News Agency/Korea News Service via AP)

Lovački psi rase pungsan, koje je lider Severne Koreje Kim Džong Un poklonio predsedniku Vladimiru Putinu, su veoma retki i skoro nepoznati van zemlje u kojoj se uzgajaju, objašnjavaju ruski kinolozi.

Rasa je dobila ime po planinama koje se nalaze u severnom okrugu Pungsan, gde je prvi put uzgajana. Psi ove rase veoma su snažni, otporni i okretni, a tradicionalno se koriste za lov na krupne životinje, uključujući amurskog tigra.

Po rečima predsednika Ruske kinološke federacije Vladimira Golubjeva, praktično je nemoguće naići na uzgajivače ove rase u drugim zemljama.

„Psi rase pungsan se ne uzgajaju kao, na primer, svima poznati nemački špic ili labrador“, objašnjava Golubjev, prenosi RBK.

 

 


Kako je dodao, ta rasa je rasprostranjena samo u Koreji i nije poznato da li neko uopšte poseduje takve pse u Rusiji i o kojem broju je reč.

Istovremeno, kinolog Olga Sternjina objašnjava da su ruskom predsedniku psi pungsan poklonjeni „kao autentičan suvenir koji se nigde drugde ne može naći“.

Kako je za RT rekao Vladimir Uraževski, veterinar i predsednik Saveza kinoloških organizacija Rusije, ovi psi su „nacionalno blago i njih je gotovo nemoguće kupiti u drugim zemljama ili videti na izložbama“.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: 24sedam

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike