Ruska ambasada u SAD reagovala na odluku o naoružavanju ukrajinskih nacista: Ogorčeni smo, takvi "izrodi" moraju biti kažnjeni

12.06.2024

16:54

0

Ambasador je naglasio da Rusija odbacuje politizovane pokušaje da se zločinci dele na "dobre" i "loše"

Ruska ambasada u SAD reagovala na odluku o naoružavanju ukrajinskih nacista: Ogorčeni smo, takvi "izrodi" moraju biti kažnjeni
Copyright Profimedia

Ambasador Rusije u Vašingtonu Anatolij Antonov izrazio je duboko nezadovoljstvo zbog odluke Sjedinjenih Američkih Država da ukinu ograničenja na isporuke oružja bataljonu "Azov", koji je u Rusiji označen kao teroristička organizacija.

- Takvi potezi Vašingtona izazivaju izrazito ogorčenje. Ova situacija ne izaziva zabrinutost samo zbog američke strategije u Ukrajini, već i zbog njihovog pristupa borbi protiv terorizma - kazao je Antonov.

Ambasador je naglasio da Rusija odbacuje politizovane pokušaje da se zločinci dele na "dobre" i "loše", smatrajući da takvi "izrodi bez otadžbine i savesti" moraju biti kažnjeni.

Pored toga, Antonov je istakao da osoblje ruske ambasade u SAD svakodnevno prima preteće poruke i optužio američke vlasti da rusofobičnom politikom tolerišu takve pretnje.

Prema njegovim rečima, globalna teroristička aktivnost je u porastu, a ni SAD nisu izuzetak. Antonov je ponovio i da je stav Rusije o borbi protiv terorizma jasan i dosledan.

Pre njega je portparol ruskog predsednika Dmitrij Peskov izjavio je da Kremlj veoma negativno ocenjuje odluku američkih vlasti da ukinu zabranu na isporuku oružja ukrajinskom bataljonu Azov.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike