Ženi amputirali ruku, dve tinejdžerke u kritičnom stanju! Ajkula napada na Floridi, sa plaže se čuje vrisak, u vodi se vidi krv

08.06.2024

20:03

0

Napadi na plažama u oblasti Panhendl naveli su vlasti da u petak privremeno zatvore plaže za kupače u okrugu Volton

Ženi amputirali ruku, dve tinejdžerke u kritičnom stanju! Ajkula napada na Floridi, sa plaže se čuje vrisak, u vodi se vidi krv
Tigrasta ajkula - Copyright Profimedia

Tri osobe su povređene u dva odvojena napada ajkula na udaljenosti od oko dve milje duž obale Meksičkog zaliva na Floridi. Dvoje je u kritičnom stanju, a jednoj ženi će amputirati levu ruku.

Napadi na plažama u oblasti Panhendl naveli su vlasti da u petak privremeno zatvore plaže za kupače u okrugu Volton.

Zvaničnici su rekli da procenjuju uslove i bezbednosne mere koje treba preduzeti do kraja vikenda. Male ribe putuju u jatima u blizini obale u ovo doba godine, što je možda doprinelo napadima, saopštila je kancelarija šerifa okruga Bej, a danas su na određenim plažama postavljene crvene i ljubičastve zastave da upozore kupače.

''Ljubičaste zastave ukazuju na prisustvo opasnosti u moru, a pojedinačne crvene zastave ukazuju na uslove visoke opasnosti“, dodala je kancelarija šerifa.

 

 

Oba napada u petak dogodila su se u okrugu Volton, iako i drugi okruzi preduzimaju mere predostrožnosti.

Prvi napad dogodio se u petak popodne kada je ženu ugrizla ajkula u blizini plaže Voter Saund, a ona je zadobila teške povrede kuka i donjeg dela leve ruke i prevezena je u centar za traumatologiju, saopštile su vlasti.

Kako se vidi na snimcima koji kruže po društvenim mrežama, sa plaže se čula vriska i videla se krv u vodi.

Preentskrin/Iks
 

Manje od dva sata kasnije, vatrogasci su se uputili na drugu plažu oko 6,5 kilometra istočno od prvog napada ''nakon više izveštaja o tinejdžeru koji je zadobio povrede u napadu ajkule“, saopštila je šerifova kancelarija.

Dve tinejdžerke bile su u vodi do pojasa sa grupom prijatelja kada su napadnute, saopštio je požarni okrug Južni Volton. Jedna od njih je zadobila lakšu povredu stopala, dok su drugoj ozbiljnije povređena dva ekstremiteta.

Takođe u petak, na Havajima, jedna žena je teško povređena u direktnom napadu ajkule u vodama kod ostrva Oahu, rekli su zvaničnici.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: 24sedam

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike