Rusija poslala poruku Francuskoj posle slanja instruktora u Ukrajinu: Nemaju imunitet, oni su legitimna meta

05.06.2024

12:46

0

I Kremlj i Ministarstvo spoljnih poslova RF imali su skoro identičan stav

Rusija poslala poruku Francuskoj posle slanja instruktora u Ukrajinu: Nemaju imunitet, oni su legitimna meta
Copyright Profimedia

Ruski ministar spoljnih poslova Sergej Lavrov izjavio je da su francuski vojni instruktori već prisutni u Ukrajini i da su legitimna meta ruskih oružanih snaga.

- Što se tiče francuskih instruktora, imam razloga da verujem, jer postoji mnogo konkretnih činjenica, da oni već rade u Ukrajini i bez obzira na to da li su pripadnici francuskih oružanih snaga ili jednostavno plaćenici, predstavljaju apsolutno legitimnu metu za naše oružane snage - rekao je Lavrov na konferenciji za novinare.

Sa njim se na odvojenoj konferenciji složio portparol Kremlja Dmitrij Peskov, koji je rekao da nijedan instruktor koji obučava ukrajinsku vojsku nema imunitet, bez obzira na nacionalnost.

- Nijedan instruktor uključen u obuku ukrajinske vojske nema imunitet. Nije važno da li su Francuzi ili ne - rekao je on.

Prošle nedelje ukrajinski glavnokomandujući Oleksandr Sirski najavio je dolazak francuskih instruktora u Ukrajinu.

Francuski predsednik Emanuel Makron ranije je izjavio da ne isključuje mogućnost slanja trupa u Ukrajinu u slučaju da Rusija probije linije fronta, dodajući da se mnoge zemlje slažu sa planom Francuske za formiranje evropske koalicije za slanje vojnih instruktora u Ukrajinu.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike