Rusija burno reagovala na optužbe zbog incidenta s kovčezima: To je nova rusofobična kampanja, ne mešamo se u tuđe unutrašnje poslove

04.06.2024

15:31

0

Policija je uhapsila tri osobe i nijedna od njih nije bila ruskog porekla

Rusija burno reagovala na optužbe zbog incidenta s kovčezima: To je nova rusofobična kampanja, ne mešamo se u tuđe unutrašnje poslove
Copyright Ptintscreen X

Ruska ambasada u Francuskoj istakla je da se ne meša u unutrašnje poslove te zemlje i osudila je "rusofobične sugestije" o umešanosti Moskve u incident s kovčezima kod Ajfelovog tornja.

U saopštenju su naglasili da odlučno protestuju protiv "najnovije rusofobične kampanje" koju su pokrenuli francuski mediji i istakli da se Rusija "nije mešala i ne meša se" u unutrašnje poslove Francuske.

Policija je uhapsila tri osobe nakon što je u blizini Ajfelovog tornja u Parizu pronađeno pet kovčega umotanih u francuske zastave s natpisom "Francuski vojnici u Ukrajini". Incident se istražuje kao moguće mešanje strane sile u francuske poslove, izjavila je policija.

- U subotu oko devet sati, tri osobe su ostavile pet kovčega u blizini Ajfelovog tornja, jedne od najposećenijih svetskih turističkih atrakcija. U kovčezima je bio gips - izjavio je izvor blizak slučaju za AFP.

Vozač kombija koji je prevozio kovčege uhapšen je nedaleko od mesta događaja, a policiji je rekao da je za to dobio 40 evra.

Veruje se da je muškarac prethodne večeri stigao iz Bugarske. Dva druga muškarca uhapšena su kasnije na autobuskoj stanici Bersi, dok su se pripremali za let za Berlin. Jedan od trojice muškaraca bio je Bugarin, drugi Ukrajinac, a treći Nemac.

Predsednik Emanuel Makron je prošlog mjeseca izjavio da bi slanje zapadnih trupa u Ukrajinu bilo legitimno ako Rusija probije ukrajinske linije fronta i Kijev zatraži pomoć, a kako su prvi vojni instruktori iz ove zemlje poslati u Kijev u subotu, događaj sa kovčezima povezuje se sa tim.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike