Rusi oborili američke rakete i ukrajinske dronove iznad Krima: Rafinerija prekinula rad

19.05.2024

12:38

0

Dronovi koji su napali rafineriju nafte nosili su naboje sa čeličnim kuglicama

Rusi oborili američke rakete i ukrajinske dronove iznad Krima: Rafinerija prekinula rad
Copyright Russian Defense Ministry Press Service via AP

Ministarstvo odbrane Rusije saopštilo je danas da su ruski PVO sistemi tokom protekle noći osujetili ukrajinske vazdužne napade i uništili devet američkih raketa ATACMS i 61 dron, od čega je 57 dronova uništeno iznad Kubana.

"Ruski PVO sistemi uništili su devet operativno-taktičkih raketa ATACMS i jednu bespilotnu letelicu iznad teritorije Republike Krim. Tri bespilotne letelice su uništene nad teritorijom Belgorodske oblasti, a 57 bespilotnih letelica je uništeno i presretnuto iznad teritorije Republike Krim", navodi se u saopštenju ruskog Ministarstva odbrane, prenosi agencija Interfaks.

U međuvremenu, direktor bezbednosti grupe kompanija Slavjansk ECO, Eduard Trudnev saopštio je da je Rafinerija nafte u Slavjansku na Kubanu u Krasnodarskom kraju obustavila rad nakon napada dronom.

On je dodao da su dronovi koji su napali rafineriju nafte nosili naboje sa čeličnim kuglicama, prenosi TASS.

Pres-služba regionalne administracije saopštila je da nije zabeležen nijedan požar nakon napada dronom u krugu Rafinerije nafte Slavjansk.

Načelnik okruga Slavjansk Roman Sinjagovski saopštio je da, prema preliminarnim informacijama, nije bilo povređenih niti materijalne štete.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Tanjug

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike