Putin: Kijev nije uspeo da natera narod Donbasa da odustane od svojih korena

28.05.2024

22:42

0

Putin je dodao da danas čitav narod iskreno, svim srcem pomaže narodu Donbasa

Putin: Kijev nije uspeo da natera narod Donbasa da odustane od svojih korena
Copyright Tanjug/Vyacheslav Prokofyev, Sputnik, Kremlin Pool Photo via AP

Stanovnici Donbasa sačuvali su svoju kulturu i tradiciju, uprkos pokušajima Kijeva da ih natera da ih napuste, izjavio je predsednik Rusije Vladimir Putin

u svom pozdravu učesnicima i organizatorima foruma Ruskog vojno-istorijskog društva "Istorija za budućnost, rusko proleće".

- Formiranje Donjecke i Luganske Narodne Republike pre 10 godina bio je zaista sudbonosni događaj. Nacionalisti koji su preuzeli vlast u Kijevu pokušali su da nateraju ljude da napuste svoje korene, kulturu i tradiciju. Ali vi niste predali svoju istoriju zaboravu, niste se odrekli svojih očeva, dedova i pradedova, a u septembru 2022. izrazili ste svoju snažnu i nepopustljivu volju da budete uz Rusije - navodi se u telegramu šefa države objavljenom na sajtu Kremlja.

Tanjug/Aleksey Babushkin, Sputnik, Kremlin Pool Photo via AP
 

Putin je dodao da danas čitav narod iskreno, svim srcem pomaže narodu Donbasa. Braneći svoje živote, slobodu i bezbednost, učesnici specijalne vojne operacije hrabro se bore.

- Uprkos teškoj situaciji, preprekama i poteškoćama, grade se i obnavljaju putevi i kuće, škole, bolnice i klinike, oživljavaju se industrijska i poljoprivredna proizvodnja. Regioni se dosledno integrišu u jedinstveni društveno-ekonomski i pravni prostor Rusije. Ovaj obimni, intenzivan rad zasnovan je na našoj iskrenoj ljubavi prema otadžbini, zajedničkom istorijskom sećanju, privrženosti nepokolebljivim vrednostima generacijskog kontinuiteta - navodi se u poruci.

Ruski lider je izrazio uverenje da će forum biti održan na visokom organizacionom nivou i da će služiti vaspitanju mladih u tradicijama patriotizma i građanstva, odgovornosti za sudbinu otadžbine i ponosa na dostignuća svojih predaka.

Bonus video: 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Sputnik

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike