Moskva ništa ne prepušta slučaju, spremni su na sve scenarije: Zapad je sve ratoborniji, Rusija preduzima mere i pripreme

28.05.2024

17:12

0

Peskov je posebno kritikovao izjavu generalnog sekretara NATO-a Jensa Stoltenberga o korišćenju zapadnog oružja za napade na rusku teritoriju

Moskva ništa ne prepušta slučaju, spremni su na sve scenarije: Zapad je sve ratoborniji, Rusija preduzima mere i pripreme
Copyright Profimedia

Portparol Kremlja Dmitrij Peskov izjavio je da Zapad ponovo pokazuje ratnu ostrašćenost, što zahteva da Rusija preduzme mere i nastavi specijalnu vojnu operaciju.

- Situacija se pogoršava. Opet počinje da dominira ostrašćeni ratni zanos zapadnjaka. Treba da preduzmemo mere, ostanemo pri svome i nastavimo sa specijalnom vojnom operacijom - rekao je Peskov list "Izvestija".

Ističući da Zapad postaje sve ratoborniji, posebno je kritikovao izjavu generalnog sekretara NATO-a Jensa Stoltenberga o korišćenju zapadnog oružja za napade na rusku teritoriju, nazivajući je provokativnom.

Peskov je napomenuo da na Zapadu nema jedinstva u vezi sa ukidanjem zabrane Ukrajini da napada ciljeve unutar Rusije.

- Neke usijane glave daju potpuno neodgovorne, prokovaktivne izjave, a tu ubrajam i nedavnu Stoltenbergovu izjavu - kazao je Peskov, ističući da na zapadu ima i onih koji dovode u pitanje dalju eskalaciju.

Na pitanje o mogućim ruskim odgovorima na ove akcije, Peskov je rekao da je to u nadležnosti predsednika zemlje i vojske, koji "preduzimaju odgovarajuće mere i pripreme".

Ministri odbrane zemalja EU razgovaraće danas o ukidanju ograničenja za Ukrajinu da napada ciljeve na ruskoj teritoriji zapadnom opremom, što je Stoltenberg ranije predložio.

Bonus video

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike