Putin tvrdi da uvek treba da bude korak ispred neprijatelja: Povećavamo proizvodnju municije za 14 puta

25.05.2024

23:46

0

Prema Putinovim rečima, "čim smo ispred bar pola koraka, to je to - efikasnost se povećava višestruko, jednostavno višestruko"

Putin tvrdi da uvek treba da bude korak ispred neprijatelja:  Povećavamo proizvodnju municije za 14 puta
Vladimir Putin - Copyright Profimedia

Rusija uvek mora da bude korak ispred neprijatelja da bi garantovala pobedu, izjavio je danas predsednik Rusije Vladimir Putin otvarajući sastanak sa rukovodstvom preduzeća odbrambene industrije.

"Želeo bih da istaknem da sve vreme moramo da budemo korak ispred neprijatelja i tada će pobeda biti zagarantovana", rekao je on, ističući da to znaju i sami učesnici sastanka, prenele su RIA Novosti.

Putin je rekao da su oni uvek u kontaktu sa ruskim momcima koji se bore na prvoj liniji fronta ne štedeći se i štite interese Rusije.

Prema Putinovim rečima, "čim smo ispred bar pola koraka, to je to - efikasnost se povećava višestruko, jednostavno višestruko".

Putin najavio povećanje proizvodnje municije za 14 puta

Predsednik Rusije Vladimir Putin, otvarajući sastanak sa rukovodstvom preduzeća odbrambene industrije, istakao je da su ruska odbrambena preduzeća povećala proizvodnju municije za 14 puta, dronova za četiri i oklopnog naoružanja za 3,5 puta.

 

 

"Naši obim se povećao u poslednje vreme, u poslednjih godinu i po do dve godine, tokom specijalne vojne operacije, od 2021. do prošle godine, ovi brojevi se stalno menjaju, rastu“, ukazao je ruski predsednik, preneo je TASS.

On je istakao da je povećanje raketnog i artiljerijskog naoružanja bilo više od 22 puta, sredstava za elektronsko ratovanje i izviđanje 15, municije i naoružanja 14, vozila sedam, lična oklopna zaštita šest, bespilotne letelice četiri i za oklopno naoružanje skoro 3,5 puta.

"Ovo je dobar tempo, veliki obim. Želeo bih da zahvalim vama i vašim timovima što ste se nosili sa takvim zadacima - zadacima velikih razmera", zaključio je Putin.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike