Nariškin: Atentat na Roberta Fica izvršen jer se ne dopada "liberalnim elitama"

24.05.2024

14:55

0

Nariškin je istakao da planovi nalogodavaca napada na koncertnu dvoranu "Krokus Siti Hol" u Moskvi nisu ograničeni samo na Zajednicu nezavisnih država

Nariškin: Atentat na Roberta Fica izvršen jer se ne dopada "liberalnim elitama"
Robert Fico - Copyright AP Photo/Geert Vanden Wijngaert

Direktor ruske Spoljnoobaveštajne službe Sergej Nariškin izjavio je danas da je atentat na slovačkog premijera Roberta Fica bio pokušaj da se ubije političar koji se ne dopada "liberalnim elitama".

Nariškin je istakao da planovi nalogodavaca napada na koncertnu dvoranu "Krokus Siti Hol" u Moskvi nisu ograničeni samo na Zajednicu nezavisnih država (ZND), u koju spada devet država bivšeg Sovjetskog Saveza, već da je "oblast njihovih operacija mnogo veća", prenosi TASS.

"Nedavni pokušaj da se ubije slovački premijer Robert Fico govori puno toga. On se ne dopada liberalnim elitama jer se usudio da zagovara nacionalne interese svoje zemlje i ljudi", rekao je Nariškin.

U zemljama ZND su države članice NATO, prema direktoru ruske Federalne službe bezbednosti Aleksandru Bortnikovu, povećale broj sajber napada.

"Primarno napadaju kompjuterske sisteme u javnoj, energetskoj, saobraćajnoj i bankarskoj industriji", naveo je Bortnikov.

Dvojica šefova obaveštajnih službi govorili su na Savetu šefova bezbednosnih i specijalnih službi država CIS u Biškeku, glavnom gradu Kirgistana.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike