Sin Pabla Eskobara govorio o svom ocu, dobro se seća jedne rečenice: "Rekao mi je - sine, samo ovaj čovek je hrabar čovek"

09.05.2024

23:16

0

Rođen u senci očeve slave i skandala, Huan Pablo hrabro deli svoje iskustvo o tome kako je to biti naslednik narko bosa

Sin Pabla Eskobara govorio o svom ocu, dobro se seća jedne rečenice: "Rekao mi je - sine, samo ovaj čovek je hrabar čovek"
Pablo i Huan Eskobar - Copyright Guido Adler Wikipedia

Huan Pablo Eskobar, sin jedne od najkontroverznijih figura 20. veka, Pabla Eskobara, otvara vrata u svoj svet u svojoj najnovijoj knjizi "Moj otac Pablo Eskobar".

Rođen u senci očeve slave i skandala, Huan Pablo hrabro deli svoje iskustvo o tome kako je to biti naslednik narko bosa čija je priča oblikovala svet. Kroz svoje reči, otkriva ne samo intimne detalje svog odrastanja, već i unutrašnju borbu sa teretom nasleđa i očeve reputacije.

– Putovao sam dosta, obišao sam 43 zemlje i uvek se iznenadim kada shvatim da svi znaju za mog oca. To je nešto što ne možete ni da zamislite, koliko je veliko njegovo ime, taj imidž i sećanje na njega. Ljudi znaju o njemu ili bar misle da znaju - rekao je Huan Pablo za RTS.

printscreen/youtube/rts
 

* U knjizi navodite da ste pronašli put do mira. Šta je za vas mir?

Moj otac nam je pokazao koji put ne treba da odaberemo. Ja sam svestan posledica njegovih dela i nikada ne bih ponovio tako nešto. Nijedan red njegove priče. Svestan sam posledica njegovog nasilja i odluka u životu i zato sam postao arhitekta i pisac, nešto totalno drugačije od onoga što je on bio.

* Koliko kult Pablo Eskobar koji traje već tri decenije utiče i danas na socijalne odnose?

– To je fenomen, mi danas pričamo o čoveku koga nema već tri decenije. Kako je moguće da danas ima više vesti i priča o njemu nego kada je bio živ? Postoji objašnjenje. Mediji su otkrili njegovo ime i tako privukli pažnju velikog broja ljudi. Danas uz televiziju, novine ili serije ima mnogo glorifikacije onoga što je radio moj otac. Mlade generacije misle da je jedini način da uspeju da uđu u kriminal. Ja verujem u potpuno suprotno. Ne kažem da ih treba zabraniti, ali treba razmišljati o odgovornosti. O porukama koje se kriju iza priče. Voleo bih da pročitaju moju knjigu, i mogu da se kladim da posle toga ne bi želeli da budu poput mog oca.

Profimedia
 

* Koliko je na vas uticao odnos sa ocem i kako ste odlučili da se posvetite arhitekturi i pisanju?

– Niko od nas nema vremena ni mogućnosti da uđe u tuđe cipele i da zna sve o njihovom životu, ali ova knjiga je prilika da saznaju mnogo o kriminalu, porodici, odnosu oca i sina, oproštaju, procesu pomirenja, koji sam ja započeo. To je mnogo dublja i mnogo veća priča od toga i može biti upotrebljena u dobru svrhu, a ne samo pravljenje para i stavarnje nove generacije mladih koji su spremni da se bave kriminalom. To je moja namera, zato ja putujem i pričam svoju priču. Nisam ovde da bih glorifikovao svog oca...

* Šta je najvažnije što ste naučili iz odnosa sa ocem i primenili u današnjici?

– On je bio odgovoran za 80 odsto kretanja droge u svetu, rekao mi je jednom: „Sine, istinski hrabar čovek je onaj koji se ne bavi drogom.“ Zamislite taj savet koji dolazi od čoveka kakav je bio on, to je važno čuti, ne samo za mene, nego za sve. Tako me je i naučio da na te stvari odgovaram: „Hvala mnogo, ali nisam zainteresovan.“

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: 24sedam/RTS

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike