Hladan tuš za princa Harija! Kralj Čarls se sastaje sa Vilijamom iako mu je rekao da je "zauzet": „Bludni sin nije dobrodošao"

07.05.2024

23:33

0

Bakingemska palata je objavila da će se kralj Čarls sastati sa jednim od svojih sinova, princom Vilijamom

Hladan tuš za princa Harija! Kralj Čarls se sastaje sa Vilijamom iako mu je rekao da je "zauzet": „Bludni sin nije dobrodošao"
Princ Vilijam i Princ Hari - Copyright Profimedia

Bakingemska palata je danas najavila da će se sledeće nedelje održati zajednički angažman između kralja i princa Vilijama, samo nekoliko sati nakon što je potvrđeno da se monarh neće sastati sa princem Harijem tokom njegove posete Velikoj Britaniji "zbog punog rasporeda".

Princ Hari je večeras sreo finansijera milionera nakon što je priznao da je kralj Čarls bio previše zauzet da bi se sastao sa njim, što je odražavalo dubinu njihovog raskola, kako su to stručnjaci primetili.

Ipak, Bakingemska palata je objavila da će se kralj Čarls sastati sa jednim od svojih sinova, princom Vilijamom, u ponedeljak kako bi predao ulogu glavnog pukovnika Vazduhoplovnog korpusa princa od Velsa.

U zvaničnom saopštenju palata je navela: "U Centru za avijaciju vojske u Midlu Valopu, Njegovo Veličanstvo Kralj će zvanično predati ulogu glavnog pukovnika Vazduhoplovnog korpusa Njegovog Kraljevskog Visočanstva Princu od Velsa.

Profimedia
 

"U avgustu 2023., nakon stupanja na dužnost Njegovog Veličanstva, kralj je sa zadovoljstvom najavio vojna imenovanja, uključujući i to da će princ od Velsa postati glavni pukovnik vojnog vazduhoplovstva.

"Ovu ulogu je prethodno obavljao Njegovo Veličanstvo Kralj, kao princ od Velsa, 31 godinu."

Princ Hari, vojvoda od Saseksa, doputovao je danas sam u Veliku Britaniju nakon što je stigao iz Kalifornije na ceremoniju obeležavanja 10. godišnjice Igara Invictus u Londonu sutra.

Princ se nadao da će sresti svog oca, kralja, tokom putovanja, koje je usledilo nakon prethodne brze posete u februaru nakon što je Čarlsu dijagnostikovan rak. Događaj na kome je prisustvovao Hari bio je samo tri milje udaljen od mesta gde se nalazio Čarls, u Klarens Hausu.

Harijev portparol rekao je danas: „Kao odgovor na mnoga pitanja i stalne spekulacije o tome da li će se vojvoda ove nedelje sastati sa svojim ocem dok je u Velikoj Britaniji, to, nažalost, neće biti moguće zbog punog programa Njegovog Veličanstva.

„Vojvoda naravno razume očev dnevnik obaveza i razne druge prioritete i nada se da će ga uskoro videti.“

Reagujući na vest, kraljevski stručnjak Ričard Ficvilijams je rekao: „Ovo će, bez obzira na logistiku, biti široko shvaćeno kao prezir. Ovo je jedan od najvećih javnih raskola na svetu. Ako bi se to rešavalo privatno bez toliko spekulacija štampe, imalo bi veće šanse da bude rešeno.", rekao je on.

Kraljevski stručnjak Majkl Kol se složio.

Rekao je:"To je prilično prkosno. Da kralj ne vidi svog mlađeg sina, princa Harija, iako će njih dvojica biti udaljeni samo dve milje sutra popodne, ukazuje na dubinu podele.

„Bludni sin nije dobrodošao – barem ne za sada. Kraljevski rečeno, ovo je veliki lek. Princ Hari je dužan da to vidi kakav jeste, najjasniji mogući pokazatelj povrede koja je naneta.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: 24sedam

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike