Nožem nasrnuo na čoveka, polio mu auto benzinom i opirao se hapšenju: Evo kako se branio napadač ispred svinger kluba u Novom Beogradu

14.04.2024

16:57

0

Autor: Mi. S.

Đ. I. (32) osumnjičen je za laku telesnu povredu, izazivanje opšte opasnosti u pokušaju i opiranje hapšenju

Nožem nasrnuo na čoveka, polio mu auto benzinom i opirao se hapšenju: Evo kako se branio napadač ispred svinger kluba u Novom Beogradu
Ilustracija - Copyright 24sedam/Profimedia

Policija je, po nalogu javnog tužioca Trećeg osnovnog javnog tužilaštva u Beogradu uhapsila Đ. I. (32) zbog krivičnih dela laka telesna povreda, izazivanje opšte opasnosti u pokušaju i ometanje službenog lica u vršenju službene dužnosti.

Đ. I. je, kako se sumnja, 13. aprila posle ponoći, došao do svinger kluba u Novom Beogradu, prethodno ponevši sa sobom nož i plastičnu flašicu sa benzinom, pa se ispred kluba našao sa oštećenim, kojeg je, posle verbalne rasprave, pokušao nožem da ubode u stomak. U cilju sprečavanja napada, ćovek je rukom uhvatio sečivo noža i utrčao u klub, pa je na taj način zadobio laku telesnu povredu u vidu posekotine desne šake.

Tada je Đ. I., kako je saopštilo Treće osnovno javno tužilaštvo,nožem isekao zadnju gumu na vozilu oštećenog, polio automobil benzinom i krenuo da beži, kada su ga uočili policijski službenici koji su mu naredili da baci nož i da stane, ali se osumnjičeni oglušio o njihova naređenja i pružao otpor prilikom hapšenja.

Uhapšenog su,  pre saslušanja 14. aprila, pregledali veštaci psihijatri, pa kako je Đ. I. procesno sposoban izneo je svoju odbranu pred javnim tužiocem kada je izjavio da su delimično tačni navodi krivične prijave, ali da on nije hteo oštećenog da ubode nožem u stomak, već je samo hteo da ga zaplaši. Takođe je izjavio da često zloupotrebljava antidepresive, pa je veštak, uzimajući u obzir sve činjenice, dao mišljenje da je osumnjičeni postupao u stanju bitno smanjene uračunljivosti, kao i da postoji opasnost da će boravkom na slobodi ponoviti isto ili učinite teže krivično delo, zbog čega smatra da mu je potrebno izreći i meru bezbednosti psihijatrijskog lečenja i čuvanja u zdravstvenoj ustanovi.

Treći osnovnoi sud u Beogradu je, na predlog tužilaštva, uhapšenom odredio jednomesečni pritvor.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike