Potvrđena povezanost Ukrajine sa terorističkim napadom u Moskvi: Čeka ih zaslužena kazna!

16.04.2024

19:19

0

Beg prema susednoj zemlji izazvao je sumnju, koja je navodno bila opravdana

Potvrđena povezanost Ukrajine sa terorističkim napadom u Moskvi: Čeka ih zaslužena kazna!
Copyright Foto: AP Photo/Vitaly Smolnikov

Ruski istražitelji potvrdili su da postoji veza između izvršilaca prošlomesečnog terorističkog napada u Moskvi i ukrajinskih nacionalista, izjavio je sekretar Saveta bezbednosti Rusije Nikolaj Patrušev.

On je ponovio sumnje Moskve o ulozi Ukrajine u zločinu u Krokus siti holu, u kom je ubijeno više od 140 ljudi.

- Tokom istrage potvrđena je veza između izvršilaca ovog terorističkog napada i ukrajinskih nacionalista - rekao je Patrušev na sastanku tela.

Četiri osumnjičena naoružana napadača uhapšena su u ruskom regionu koji se graniči sa Ukrajinom nekoliko sati nakon masovnog ubistva za koje su optuženi.

Ruski zvaničnici su ih ranije opisali kao radikalne islamiste i tvrdili da ih je trag novca povezao sa ukrajinskim nacionalistima. Grupa je dobila instrukcije od rukovodioca da pobegne preko granice, tvrde istražitelji.

Patrušev je ponovio obećanje svoje zemlje da će svaka osoba odgovorna za zločin ispaštati.

Profimedia
Nikolaj Patrušev

- Počinioce, saučesnike i organizatore monstruoznog krvavog terorističkog napada, povezane pojedince, gde god da se kriju i kako god pokušavaju da prikriju tragove, čekaće zaslužena kazna - rekao je on.

Kijev, koji je prvobitno tvrdio da je masakr organizovala Moskva, negirao je bilo kakvu umešanost. Njegove zapadne pristalice tvrde da svi dokazi koje imaju upućuju na ISIS-K, izdanak nekada moćne međunarodne terorističke organizacije Islamska država, sa sedištem u Avganistanu. Grupa je preuzela odgovornost za napad.

Moskva je optužila Kijev da stoji iza brojnih ciljanih atentata i bombaških napada na njenom tlu, od kojih su neke ukrajinske specijalne službe priznale kao svoje operacije. Prema rečima ruskih zvaničnika, Ukrajina pribegava terorizmu jer ne može da pobedi na bojnom polju čak ni uz neviđenu količinu zapadne pomoći koju dobija.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike