NASA istražuje misteriozni objekat iz svemira koji je pao na kuću u Floridi

04.04.2024

23:34

0

Alehandro Otero iz Napulja na Floridi, objavio je na društvenoj mreži X „da je predmet probio krov i prošao kroz 2 sprata njegove kuće

NASA istražuje misteriozni objekat iz svemira koji je pao na kuću u Floridi
Misterizoni objekat sleteo na kuću - Copyright Printscreen/Iks/@Alejandro0tero

NASA je saopštila da analizira objekat koji se s neba srušio u kuću čoveka na Floridi, a pretpostavlja se da bi mogao biti komad otpada odbačenog sa Međunarodne svemirske stanice.

Alehandro Otero iz Napulja na Floridi, objavio je na društvenoj mreži X „da je predmet probio krov i prošao kroz 2 sprata njegove kuće, gotovo pogodivši njegovog sina, popodne 8. marta“. On veruje da je to bio komad teretne palete sa starim baterijama koje su Nasini kontrolni timovi izbacili iz orbitalne stanice 2021. godine.

Alehandro je tom prilikom zamolio ljude na mreži da ga spoje sa nekim iz NASA jer, kako je napisao, on im poslao poruke i mejlove ali nema odgovora.

Otero je, takođe, objavio snimak sa svoje kućne video kamere i rekao da se zvuk koji se obrušava kroz njegov krov mogao čuti u 14:34.

„Vreme je vrlo blizu procenjenog ulaska u atmosferu. Mislim da si u pravu, a čini se da je deo EP-9 palete baterija“, odgovorio mu je na X astrofizičar Džonatan Makdauel.

 

 

Ovu vest je prvi put objavila lokalna novinska agencija 15. marta.

„NASA je uzela predmet u saradnji sa vlasnikom kuće i analiziraće objekat u NASA-inom svemirskom centru Kenedi na Floridi što je pre moguće, a kako bi utvrdila njegovo poreklo“, saopštila je svemirska agencija AFP-u u utorak.

„Više informacija će biti dostupno kada se analiza završi“, naveli su iz NASA.

Ovo nije prvi slučaj da svemirski otpad završi na Zemlji. Deo SpaceX Dragon kapsule završila je na farmi ovaca u Australiji 2022. Skylab, prva svemirska stanica Sjedinjenih Država, pala je na Zapadnu Australiju.

U skorije vreme, NASA je kritikovala Kinu jer je dozvolila da njene džinovske rakete Long March padnu nazad na Zemlju, piše sciencealert.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: 24sedam

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike