Medvedev: Ukrajina je teroristička država koja ubija svoje i tuđe građane - bez posledica

02.04.2024

23:05

0

Medvedev takođe smatra da rukovodstvo Ukrajine čeka sudbina Stepana Bandere

Medvedev: Ukrajina je teroristička država koja ubija svoje i tuđe građane - bez posledica
Copyright Profimedia

Ukoliko se dobije dovoljno dokaza da iza terorističkog akta u "Krokus siti holu" stoje ukrajinske formacije ili vlasti, niko im neće suditi i nerealno je da takva odluka bude doneta u Ujedinjenim nacijama, izjavio je zamenik predsednika Saveta bezbednosti Rusije Dmitrij Medvedev.

On je na svom Telegram kanalu dodao da nije realno izboriti se za takvu odluku u UN zbog rusofobičnog konsenzusa i prava veta Anglosaksonaca u Savetu bezbednosti te organizacije.

Medvedev takođe smatra da rukovodstvo Ukrajine čeka sudbina Stepana Bandere (jedan od ideologa ukrajinskog nacionalizma koji je tokom Drugog svetskog rata sarađivao sa nacističkom Nemačkom) i da ga treba likvidirati ukoliko se potvrdi njegova umešanost u teroristički akt u "Krokusu".

Yekaterina Shtukina, Sputnik, Government Pool Photo via AP
 

On je naglasio da Ukrajina danas slobodno i bez posledica ubija svoje i tuđe građane u gradovima, rovovima, pa čak i zatvorima, a teroristička priroda ove države je očigledna čak i Britancima i Amerikancima.

Prethodno, ruska Spoljno-obaveštajna služba (SVR) saopštila je da je administracija Džozefa Bajdena intenzivirala napore da se stvori iskrivljena sliku o terorističkom napadu na "Krokus siti hol".

Prema pristiglim informacijama, Stejt department, američke obaveštajne službe, povezane nevladine organizacije i mediji dobili su zadatak da otklone sve sumnje o umešanosti Vladimira Zelenskog i njegovog okruženja u zločin.

Bonus video: 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Sputnik

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike