Zaharova tvrdi da se zna ko je izvršio masakr u Moskvi: "Izvukli su asa iz rukava"

27.03.2024

19:40

0

Zaharova je rekla da je Zapad požurio da pripiše odgovornost Islamskoj državi kako bi skrenuo krivicu sa Ukrajine i zapadnih vlada

Zaharova tvrdi da se zna ko je izvršio masakr u Moskvi: "Izvukli su asa iz rukava"
Marija Zaharova - Copyright Profimedia

Od cele međunarodne zajednice jedino Ukrajina nije osudila ubistvo civila u Krokus siti holu, rekla je portparolka Ministarstva spoljnih poslova Marija Zaharova, a takođe je istakla da je nemoguće da je ISIS izvršio napad.

Islamska država preuzela je odgovornost za masakr, a američki zvaničnici kažu da imaju obaveštajne podatke koji pokazuju da ga je izveo avganistanski ogranak te organizacije - Islamska država Horasan. Ukrajina je više puta demantovala da ima bilo kakve veze s napadom. Ali, Zaharova je rekla da je Zapad požurio da pripiše odgovornost Islamskoj državi kako bi skrenuo krivicu sa Ukrajine i zapadnih vlada koje je podržavaju.

AP Photo/Alexander Zemlianichenko
 

“Da bi odagnali sumnje kolektivnog Zapada, hitno su morali nešto da smisle, pa su pribegli ISIS-u. Izvukli su asa iz rukava, a doslovno nekoliko sati nakon terorističkog napada anglosaksonski mediji počela su da šire upravo te verzije", rekla je Zaharova.

Pariz nije ponudio ništa konkretno za borbu protiv terorizma

Rusko Ministarstvo spoljnih poslova nije dobilo nikakve konkretne predloge Pariza za borbu protiv međunarodnog terorizma izjavila je danas portparolka ruskog Ministarstva spoljnih poslova Marija Zaharova i dodala da, ako je Francuska zainteresovana za borbu protiv terorizma, neophodno je da prestane da pruža vojnu podršku Kijevu.

Rusko Ministarstvo spoljnih poslova još nije dobilo nikakve konkretne zahteve ili predloge od francuske strane, uključujući i gore navedeni format za borbu protiv međunarodnog terorizma, rekla je Zaharova na brifingu za novinare, komentarišući izjavu francuskog predsednika Emanuela Makrona da je Pariz pozvao Moskvu da ojača saradnju u borbi protiv terorizma.

Ona je podsetila da Francuska povećava snabdevanje oružjem kojim kijevski režim ubija ruske građane.

Pre svega, Pariz, ako je toliko zainteresovan za mir, za borbu protiv terorizma i svega lošeg, verovatno treba da prestane da pruža vojnu i finansijsku podršku zločinačkom režimu u Kijevu koji koristi terorističke metode, naglasila je Zaharova, prenosi RIA Novosti.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: 24sedam

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike