Makron i Lula kao na medenom mesecu: Fotografije previše prisnih lidera opčinile internet - "već vidim porodičnu božićnu čestitku" (FOTO)

29.03.2024

14:56

1

Neuobičajena srdačnost privukla je pažnju korisnika društvenih mreža koji su bili veoma kreativni, a neki od njih su čak pravili i montaže

Makron i Lula kao na medenom mesecu: Fotografije previše prisnih lidera opčinile internet - "već vidim porodičnu božićnu čestitku" (FOTO)
Copyright AP Photo/Eraldo Peres

Francuski predsednik Emanuel Makron reagovao je duhovitim odgovorom na šaljive mimove postavljene na društvenim mrežama, koji prikazuju njega i brazilskog predsednika Luisa Injasija Lulu da Silvu tokom Makronove posete Brazilu.

Na platformi Iks Makron je odgovorio na komentare u kojima su njegove fotografije iz Brazila upoređivali sa scenama sa venčanja, napisavši kratko "Francuska voli Brazil, a Brazil voli Francusku!"

Jedna od montaža koja je privukla pažnju bila je izmenjena slika postera filma "La La Land" iz 2016. godine, gde su Makron i Lula zamenili glavne glumce. Na ovoj montaži, njih dvojica su prikazani kako šetaju ruku pod ruku kroz amazonsku šumu.

Lula je reagovao na Makronovu objavu emotikonom koji prikazuje dve zastave i dva mala srca, izražavajući svoje prijateljstvo i podršku.

Britanski "Gardijan" je ocenio da je putovanje Makrona u Brazil više ličilo na romantičan odmor nego na uobičajenu međunarodnu diplomatiju, s obzirom na srdačnost dva lidera.

AP Photo/Eraldo Peres
 

Fotografije koje kruže društvenim mrežama prikazuju Makrona i Lulu kako se smeškaju i drže za ruke, što je korisnike interneta podsetilo na fotografije mladenaca ili scene iz romantičnih filmova.

"Fotografišu se pre venčanja, venčaće se u Amazoniji, a medeni mesec će biti u Parizu", "Već vidim božićnu čestitku od porodice Makron/Lula" samo su neki od domišljatih komentara koji su se mogli videti na nekadašnjem Tviteru.

AP Photo/Eraldo Peres
 

Makronova poseta Brazilu je nastavljena u Sao Paulu i Braziliji nakon susreta sa Lulom usred amazonske šume.

Ova srdačnost između dva lidera predstavljala je kontrast u odnosu na hladne odnose između Makrona i bivšeg brazilskog predsednika Žaira Bolsonara, ističe "Figaro".

Na jednoj fotografiji objavljenoj na društvenim mrežama 78-godišnjeg Lule dva ozarena šefa država mogu se videti kako se drže za ruke na čamcu dok gledaju u reku Guama.

U drugom deluju kao da se bezbrižno kreću dok se drže za ruke u Amazonskoj prašumi.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike