Novi detalji o pokušaju pristupa medicinskoj dokumentaciji Kejt Midlton: Otkriveno kada se sve odigralo

21.03.2024

11:37

0

Sve se odigralo kad je princeza od Velsa napustila bolnicu

Novi detalji o pokušaju pristupa medicinskoj dokumentaciji Kejt Midlton: Otkriveno kada se sve odigralo
Copyright Profimedia

Skotland Jard bi mogao da sprovede istragu nakon glasina o navodnom pokušaju pristupa medicinskim podacima Kejt Midlton po njenom napuštanju bolnice.

Londonska klinika u Marilebonu, gde je princeza od Velsa bila na operaciji abdomena u januaru zbog javnosti nepoznatog stanja, pokrenula je istragu nakon navoda da je osoblje pokušalo da pristupi njenoj privatnoj medicinskoj dokumentaciji.

Izvori su za britanski portal Miror izjavili da bi "najviše tri osobe" mogle biti uključene u navodni pristup Kejtinoj medicinskoj dokumentaciji.

Do navodnog pokušaja pristupa došlo je pošto je Kejt otpuštena iz bolnice 29. januara, a društvene mreže preplavile su nesvakidašnje teorije zavere u vezi s njenom operacijom.

Izvori su naveli da bi krivična istraga "bez presedana", koju sada vodi Kancelarija komesara za informacije (ICO), mogla da se odvija uporedo sa dodatnom istragom Metropolitenske policije.

Pristup medicinskoj dokumentaciji bez opravdanog razloga ili pristanka vodi se kao krivično delo. Ako ICO pronađe dokaze da se stvarno nezakonito pristupilo medicinskoj dokumentaciji, mogu se preduzeti mere, uključujući krivično gonjenje i kažnjavanje odgovorne osobe na sudu.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike