Tanker očajnički dozivao pomoć, pa pronađen prevrnut: Stradalo 7 članova posade, u vodu iscurila opasna supstanca (FOTO)

20.03.2024

10:23

0

Spasioci nisu stigli na vreme da spreče katastrofu

Tanker očajnički dozivao pomoć, pa pronađen prevrnut: Stradalo 7 članova posade, u vodu iscurila opasna supstanca (FOTO)
Copyright Tanjug/Kyodo News via AP

Japanska obalska straža saopštila je u sredu da je prilikom prevrtanja južnokorejskog tankera kod obale Japana stradalo sedam članova posade.

Tanker je imao 980 metričkih tona akrilne kiseline na brodu, ali obalska straža je saopštila da nema početnih informacija o tome da li je to iscurilo u okean.

Na brodu je bilo 11 članova posade, od kojih je, prema rečima zvaničnika, jedan živ, dok je stanje druge osobe koja je nađena nepoznato.

Zvaničnici obalske straže naveli su da se na brodu nalazio kapetan Južne Koreje, još jedan državljanin Južne Koreje, kineski državljanin i osam Indonežana.

Do incidenta je došlo u blizini japanskog ostrva Mutsure kod obale prefekture Jamaguči na zapadu Japana.

Tanker "Keojung San" bio je usidren zbog lošeg vremena i zatražio je pomoć oko 7 sati ujutro po lokalnom vremenu u sredu.

Međutim, brod je bio prevrnut kada su spasioci stigli na lice mesta.

Zvaničnici ispituju koje mere zaštite životne sredine mogu biti neophodne u slučaju curenja akrilne kiseline, koja se koristi u proizvodnji plastike, smola i premaza i može iziritirati kožu, oči i sluzokožu.

Bonus video

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike