Zaharova ismejala reakciju NATO zemalja na ruske izbore: Kao bubašvabe na svetlu

18.03.2024

18:19

0

Ranije je predstavnica nemačkog kabineta Kristijan Hofman rekla da nemačka vlada "ne priznaje legitimitet predsedničkih izbora u Rusiji

Zaharova ismejala reakciju NATO zemalja na ruske izbore: Kao bubašvabe na svetlu
Marija Zaharova - Copyright Profimedia

Portparolka ruskog ministarstva spoljnih poslova Marija Zaharova ismejala je reakciju zemalja NATO-a na rezultate ruskih predsedničkih izbora, uporedivši ih sa "bubašvabama koje su zatečene upaljenim svetlom". 

- U pozadini čestitki Vladimiru Putinu od šefova zemalja svetske većine, agresivne članice NATO-a liče na bubašvabe koje su zatečene upaljenim svetlom: izbori su nepravedni, iako ih ne priznajemo, spremni smo za komunikaciju. S druge strane, zašto vređam bubašvabe? Izbori su nepravedni, ali ih 'primaju k znanju', ne priznajući ih, ali uz spremnost za razgovor - napisala je Zaharova na Telegramu.

Ranije je predstavnica nemačkog kabineta Kristijan Hofman rekla da nemačka vlada "ne priznaje legitimitet predsedničkih izbora u Rusiji na kojima je pobedio Vladimir Putin".

Ministarstvo spoljnih poslova Francuske saopštilo je da je Pariz primio k znanju rezultate predsedničkih izbora u Rusiji, nakon kojih je Vladimir Putin ponovo izabran za šefa države. 

Prema francuskim vlastima, predsednički izbori su održani bez nepristrasnog međunarodnog posmatranja, a Pariz je takođe osudio glasanje na novim teritorijama i na poluostrvu Krim.

Vladimir Putin osvojio je 87,28 odsto glasova na predsedničkim izborima u Rusiji, saopštio je Centralni izborni komitet nakon obrađenih 100 odsto glasačkih listića.

Nikolaj Haritonov osvojio je 4,31 odsto glasova, Vladislav Davankov – 3,85 odsto, a Leonid Slucki – 3,20 odsto glasova. CIK će objaviti zvanične rezultate izbora na specijalnoj sednici u četvrtak.

Bonus video: 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: RT Balkan

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike