Teslinog inženjera napao robot: Jedva se spasao sa povredama leđa i ramena, drami svedočila još dva radnika, a sve se krilo do sada

26.12.2023

20:33

0

Kompanija nije prijavila regulatorima nijednu drugu povredu u vezi sa robotima

Teslinog inženjera napao robot: Jedva se spasao sa povredama leđa i ramena, drami svedočila još dva radnika, a sve se krilo do sada
Pogon kompanije "Tesla" u Kaliforniji - Copyright Profimedia

U fabrici kompanije "Tesla" u Teksasu inženjera je napao robot nakon što je došlo do kvara u postrojenju. U trenutku incidenta u hali su bila još dva radnika.

Robot, čija je osnovna funkcija bila hvatanje i pomeranje sveže izlivenih delova automobila, neočekivano je napao inženjera, nanevši mu ozbiljne povrede na leđima i levom ramenu.

Prema izveštaju o povredama radnika iz 2021. godine, u koji je britanski tabloid Dejli mejl imao uvid, do incdenta je došlo, ali se kompanija Tesla nije prijavila regulatorima nijednu drugu povredu u vezi sa robotima u fabrici ni tokom 2021. ni tokom 2022. godine.

Vest o incidentu pojavila se u vreme povećane zabrinutosti zbog potencijalnih rizika od povreda koje mogu nastati usled rada automatizovanih robota.

Iako Tesla tvrdi da inženjeru nije bilo potrebno bolovanje, advokatica Hana Aleksander, koja zastupa radnike kompanije, izražava sumnje u tačnost izveštaja.

Prema njenim rečima, broj povreda u fabrici može biti znatno veći nego što je zvanično prijavljeno, a posebno ističe slučaj radnika po imenu Antelmo Ramirez, koji je preminuo od toplotnog udara dok je pomagao u izgradnji Tesline fabrike Giga Teksas, čije povrede nisu obuhvaćene zvaničnim izveštajima.

Bonus video

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike